måndag 14 mars 2022

Måndagen före vårdagjämningen

På söndag är det vårdagjämning. Äntligen, även om det nu har varit så härliga soliga nästan-vårdagar i över en vecka, så det där behovet av "att det ska bli ljusare" är väl kanske inte riktigt lika stort just nu som det var för ett tag sen när det var gråmulet och kallt och regnade varje dag i vad som kändes som flera år. 

Blev ingen ridning i fredags. När jag kom till stallet så stod det bara hästar som jag absolut inte kan tänka mig att rida uppskrivna på tavlan. Började leta efter ridläraren, för det där att det är de enda hästarna som ska gå behöver inte vara en absolut sanning, men samtidigt så tar jag det inte på något sätt för givet. Hittade henne inte någonstans, hittade till slut någon som jag kunde fråga och fick då till svar att hon var ute i skogen. Då var mina alternativ 1. Börja göra i ordning en häst som jag absolut inte vill rida (läs: lite hetare hästar vars mentalitet inte passar mig), eller 2. Vänta och hoppas på att ridläraren skulle dyka upp i så god tid att jag skulle hinna göra i ordning Köttbullen om det nu var så att hon skulle gå med. Var inte sugen på 1, men tiden gick och så småningom kändes inte heller 2 som ett alternativ, så då valde jag alternativ 3, ge fan i alltihop och åka hem. Blev lite sur, för jag hade ju ändå stannat kvar en timma extra på jobbet för att matcha drop in-tiden, och också på att ridläraren gjorde sig oanträffbar, det kan ju vara så att man har andra frågor? Får väl hoppas att det bara var någon tillfällig grej. 

Sådde jag några tomater i helgen? Näpp, det gjorde jag inte. Åkte ju iväg för att köpa färg, och tänkte då passa på att köpa såjord, men den var slut både på Lantmännen och i vanliga affären. Sen hittade jag en tredjedels påse i växthuset, men det var typ tjäle i den. Ställde fram den i solen för att den skulle tina upp, men sedan glömde jag bort det och så gick denna helgen ur mitt liv för att aldrig mer komma åter. Det får bli veckans fix, hoppas jag åtminstone. Har inte köpt några tomatfrön i år, utan räknar kallt med att jag har i kvar från förra året i gömmorna. Är helt galen när det kommer till tomatfröer, man vill ju liksom ha allt! Gula, röda, gröna, högväxande, lågväxande, tidiga sorter, kulturarv, andra sällsynta sorter och nu fick jag fan i mig sätta mig på händerna för att inte klicka hem några ukrainska sorter bara för att Runåbergs hade en drive och skänkte intäkterna från solrosor och ukrainska tomater till Ukraina. Alltså,  det har absolut inte att göra med att jag inte vill att det ska skänkas pengar till Ukraina, utan enbart att jag har redan en hel djävla skokartong full med fröer och behöver verkligen inte klicka hem ännu fler.   

Idag ska jag åka till Erikshjälpen och lämna grejer, typ några gamla lampor (bland annat dom där fula fönsterlamporna som jag inte ens visste om att jag hade), en säck med utrensade kläder, en kasse böcker (helt otroligt med tanke på att jag nyligen lämnade TIO kassar, men så hittade jag en till) och lite annat smått och gott som jag rensat ut. Mmmm...rensa ut. Det är grejer det. 

I övrigt väntar en (suck) späckad (stön) jobbvecka, men det är väl bara att bita ihop och kämpa på rätt in i kaklet precis som vanligt. På torsdag har jag i alla fall massage. Mmm...massage. Min (eller min och min, hon är väl tillgänglig för alla som bokar tid och betalar) massör (eller heter det kanske massös? fast det låter lite...sådär?) har varit i Thailand på semester i sex veckor och utan henne försmäktar detta måndagsexemplar till lekamen på denna ö. Så det ser jag fram mot. Det och vårdagjämningen.   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar