tisdag 8 mars 2022

Ett steg framåt

Rapport från dagens renoveringsmöda: har grundmålat en vägg samt flyttat ett ton böcker.

Före:

Och efter:
Kanske ej superimponerande, men det var ett pyssel att leka inte-nudda-nymålad-vägg (den som är bortanför hörnan) samtidigt som tunga boktravar skulle stuvas undan på ett obefintligt golvutrymme. Skulle väl ha gjort det hela i omvänd ordning men planen var faktiskt bara att måla väggen idag pga trött. Men sen fick jag tydligen feeling?

Och kolla: Jag har FÖNSTERLAMPOR. Det ultimata beviset på att man är en lycklig människa enligt LoHe De här fönsterlamporna, som jag förträngt att jag ens ägde, fick jag när mina föräldrar sålde sitt hus och vi skulle hjälpas åt att tömma en gård som ingen någonsin flyttat ifrån sedan omkring 1868. Tror jag tänkte att min dotter nog ville ha dom, för hon skulle precis skiljas och var i behov av lite inredning. Hon är dessutom mer fönsterlampstypen än vad jag är, men hon tyckte inte de var snygga. Det tycker inte jag heller, men av någon anledning hamnade de ändå i arbetsrumsfönstret på andra våningen där de nu har stått och inte lyst upp någonting i typ sju år eftersom jag nästan inte har varit i det fd gemensamma arbetsrummet alls pga irritation över min mans stök.  Nu får de åka vidare till Erikshjälpen istället. 


9 kommentarer:

  1. Jag blir alldeles matt när jag ser allt stök. Det finns visst nagot nytt program pa tv4 där folk kommer in och rensar bort grejer, kunde det vara nat :) ?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir också matt av stök, men detta stök är ju bara tillfälligt (till skillnad mot min mans) så därför kan jag ha överseende med det. Snart försvinner allt in i hyllor och lådor igen 🙂

      Radera
  2. Alltså, du jobbar heltid?
    Läser och recenserar böcker i rasande fart, rider och bloggar som om var dag var den sista.
    Jag läser allt du skriver och jobbar heltid och orkar knappt mer än så.
    Hur bär du dig åt?

    Markattan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, nuförtiden håller jag ju inga hundkurser så jag tycker faktiskt att jag har "massor av tid" :D

      Radera
    2. Glöm inte att hon också renoverar, har hundar att gå ut med osv....Jag tänker att hon lever i ett parallellt universum där dygnet har 48 timmar. Annars vet jag inte.

      Radera
  3. Och renoverar!
    Vad äter du mer än spenat?

    Markattan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Renovering tillhör dock inte vanligheterna, det kan jag garantera! :D

      Radera
  4. Visst är det konstigt det där att saker man inte gillar ändå blir kvar i evigheter? Som fönsterlampor. Eller, i mitt fall, konstiga vaser, kopparbunkar, blommiga tallrikar och andra mystiska saker som jag har ärvt.
    För övrigt instämmer jag med Markattan i min förundran över hur du hinner med allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket! Den där plåtburken som har innehållit Marianne-karameller (först på boktraven och sedan på golvet) till exempel. Jag förvarar ingenting i den. Den har banne mig bara stått och samlat damm sedan 2003, då den tillsammans med ett ex kom in i mitt liv. Den var tom redan då. NU ÅKER DEN UT!

      Radera