onsdag 16 mars 2022

Jaha, det här var ju tråkigt

Jag är ju som sagt inte mycket till hantverkare, men är det något jag har gjort med mitt Flickrum™ så är det att ha mätt. När man har ont om plats, och det har man ju, så räknas varje centimeter och jag har mätt, kontrollmätt, dubbelkollat kontrollmätningen, gjort skalenliga ritningar av rummet samt möbler för att kunna flytta runt och hitta den mest ultimata placeringen på pappret så man slipper baxa omkring tunga möbler i verkligheten, varsågod för LIFE HACK. Tumstocken och linjalen har fan i mig varit som mina förlängda armar, och jag vet att rummet är exakt 200 centimeter brett. Vad jag däremot inte har mätt är de pallar som jag ska bygga en soffa av, för varenda människa vet ju att en EUR-pall är 120x80 centimeter. Och ställer man då den ena i vinkel så blir det en långsida plus en kortsida, detvillsäga 120+80=200 centimeter så det skulle ju passa LIKE A GLOVE enligt mina beräkningar. Felet var väl att de var just beräkningar. För antingen är den ena pallen lite för lång eller så är den andra lite för bred. Eller båda delarna. Plats får de i alla fall inte.


Inte för att det fattas särskilt mycket, men det spelar ju ingen roll eftersom trä inte är så värst flexibelt. Nu blir det krismöte i Hemmet AB. Jag kan ju såklart se att den enklaste lösningen måste vara att såga av ett par centimeter på kortsidan av de tre pallarna som står med långsidan hitåt, men det ska ju göras också. En annan och avsevärt mer komplicerad lösning vore att flytta hela väggen ett par centimeter, men det känns ju onödigt omständligt. Ja, det ska ju inte gå som på räls, den saken är ju säker. 

6 kommentarer:

  1. Det råkar inte vara så att det sitter lister där vid golvet?
    Fick bända loss lister och ta bort eluttag när jag exakt mätt upp ett utrymme för ett bestå-skåp...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix, inga lister tyvärr, hade nog varit enklare att ta bort dom :)

      Radera
  2. Men åååh, vad jobbigt. Där någonstans hade jag liksom gett upp och bara stängt dörren till flickrummet för ett år eller så. Du är säkert mycket redigare och hittar en lösning på detta. Heja, heja!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har en lösning, men den innebär att pallarna måste släpas UT IGEN. Och det var ju så himla jobbigt att få upp dom. Alternativt att man släpar upp kapsågen på ovanvåningen. Både alternativen känns just nu oöverstigligt jobbiga, men vi får se vad helgen kan tänkas bära i sitt lilla sköte.

      Radera
  3. Är det inte samma problem som när man försöker resa upp garderober som passar precis och dom fastnar? Dvs att diagonalen är längre än 200 alltså kan man inte fälla ner den? Men eventuellt få dit den om man sänker ner den rakt. Fast så enkelt är det väl inte och du har säkert redan mätt.

    SvaraRadera
  4. Tyvärr inte, jag provade även att lägga på golvet och liksom skjuta in som en byrålåda, men det funkade inte det heller. Det är cirka en retfull centimeter för brett hur man än vänder och vrider på skiten.

    SvaraRadera