söndag 6 mars 2022

En bild från ett renoveringskaos

Tänkte vara sådär härlig och bjuda på lite INSPO (ett uttryck som jag snappat upp från såkallade influencers och vem i HELVETE kom på denna töntiga förkortning?) från den pågående renoveringen av Flickrummet™. Det där med att renovera utan att ha någonstans att göra av alla grejer under tiden är ett väldigt överskattat nöje om ni frågar mig. Arga Snickaren brukar alltid skälla på folk som lämnar en massa grejer framme eftersom det är en säkerhetsrisk och man kan snubbla och ramla och skada sig. Han hade gissningsvis inte blivit speciellt glad åt denna arbetsmiljö. Det är väl inte jag heller, men nöden har ingen lag.

All köttfärstapet är numera ett minne blott, och den psykedeliska 70-talstapeten har varsamt skrapats fram och får nu se dagens ljus för första gången sedan, gissningsvis, tidigt 90-tal. 

Farfars gamla sekretär var tidigare placerad till vänster i bild, där det nu står en gardinstång med blårutiga köksgardiner som kommer från min gamla lägenhet. Lyckades genom en djävulsk manöver flytta den till dess nuvarande placering till höger i bild utan att behöva flytta på alla boktravar och allt annat bös som ockuperar en rätt avsevärd del av golvytan. Det var en operation som krävde millimeterprecision och en hel del mustiga svordomar. Lyckades hitta en nyckel som passade till låset så jag kunde fälla upp skivan under själva förflyttningen. Olyckligtvis har skivan slagit sig och låsblecket passar därför inte helt hundra i ovansidan längre, därav den klämmiga lösningen med en bit hopvikt kartong. Som inte heller funkade helt hundra, därav majoriteten av de mustiga svordomarna.

Men nu är den på plats! Och den högra väggen är gipsad och målad, visserligen bara grundmålad men eftersom den ska täckas med bokhyllor så tycker jag att det kan duga så för den kommer ändå inte att synas sen. 
Nästa steg blir att flytta boktravarna och böset från vänster till höger och måla den vänstra väggen. Den ska vara gul, så det återstår att se om det kommer att passa med en psykedeliskt grön fondvägg eller ej. Därefter ska min man förhoppningsvis ha fixat specialhyllor till resten av Ivar, som ska byggas upp runt farfars sekretär. Har rensat ut svinmycket bland mina böcker, men många återstår ändå och en vägg utan bokhyllor är många gånger en helt meningslös vägg. Nä men det var väl allt från Sköna Hem för den här gången. 

2 kommentarer:

  1. Jösses amalia, hos mig är det minimalistisk stil som gäller. Väck med allt som inte behövs. Fast det klart, det sitter tavlor pa väggarna och ett o annat som egentligen inte behövs, men är fint att titta pa. Har bara en garderob som är det daliga-samvetet-utrymmet, där en massa sladdar, rör o skit som hört till gamla dammsugare som gatt ur tiden och utgangen elektronik som ligger och gosar till sig. En vacker dag ska jag ta tag i det.

    Annika

    PS. Om jag vore du skulle jag mala den hemska gröna väggen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag tycker den är rätt cool. Men får se hur den gör sig mot den gula färgen på den andra väggen.

      Radera