onsdag 13 juni 2012

Untitled eller nåt

Har jobbat som ett litet as hela dagen, med huvudvärk från helvetet som ovälkommet sällskap. Eller "hela dagen" var faktiskt en lögn eftersom jag slutade 45 minuter tidigare idag eftersom jag skulle passa The Wendel Boys. Råkade säga fel när jag gick från jobbet, jag sa att jag skulle passa mina barn (21 och 26 år). Jamen det blir väl sådär när det känns som att någon har stampat på ens hjärna. Hårt och vid varje pulsslag.

Det gick i alla fall bra att passa barn. Fick i uppgift av Adrian att "ta emot grävskopor" som han langade ner från soffan och sedan visade upp för Oliver som vegeterade i babygymmet och som endast var var måttligt intresserad, och så klättrade han upp i soffan igen, Adrian alltså. Det hela gick på repeat en god stund, men sedan härsknade Oliver till och krävde större arbetsinsatser. Vaggade honom till sömns med en arm och letade upp Djungelboken på Youtube åt Adrian med den andra. Medan Oliver sov sin skönhetssömn organiserade Adrian och jag ett stort antal plastdjur i olika familje- och vänskapskonstellationer som vi hittade på efter hand, så jag kan väl inte säga att jag direkt har slitit ihjäl mig denna eftermiddag.

Har äntligen tagit mig i kragen och skickat iväg en anmälan till BPH, som står för Beteende- och Personlighetsbeskrivning Hund och som är ungefär vad det låter som, eller ett slags MH fast inte fullt så inriktat på brukshundsegenskaper om jag har förstått det rätt. Tänkte att det kunde vara kul att göra detta på Remus, tax med rätt att döda, men eftersom BPH är nytt för i år så fanns det först inga arrangörer inom rimligt avstånd och sen var det väl jag som inte riktigt var på hugget och hängde med i svängarna när det väl fanns en arrangör i Skåne, men nu så. Gjorde bort mig redan inledningsvis genom att skriva BHP i mailrubriken som en annan hillbilly, men fick ändå ett supertrevligt svar. Som tyvärr gick ut på att alla BPH-dagarna var fullbokade för resten av 2012, men jag fick stå med på en återbudslista, så nu hoppas jag att det är någon vekling som drar öronen åt sig. Eller får förhinder helt enkelt. Och gärna en helg när jag också kan.

Får väl nämna något om fotbolls-EM också. Som vanligt har vi tippat på jobbet. Man får 10 poäng för helt rätt resultat, 8 poäng för rätt vinnare och sedan ett poängs avdrag för varje målfel. Och det går rent skrämmande dåligt för mig. Jag har inte lyckats skrapa ihop en enda poäng. Jag har tippat enbart på känsla, och det var tydligen helt fel. Får trösta mig med att det inte gick särskilt mycket bättre den gången jag försökte vara vetenskaplig och tippa efter FIFA:s rankinglista. Tord har satt ihop sin rad med hjälp av djävulska Excelformler och slumptalsgeneratorer, och ganska länge låg vi och skvalpade sida vid sida där på bottennivån, men igår ryckte han och drog ifrån med hela sex poäng. Liksom många andra. Medan otäcka människor som Andreas ligger och jäser på toppen med så mycket som femtio poäng. Det här är ju bara internt, men vi är även med i ett större sammanhang där cirka 500 personer deltar. Och av de 500 är det bara jag och en till som inte lyckats skrapa ihop en enda poäng. Det är nästan en bedrift i sig.

Nu ska jag knarka en huvudvärkstablett. Festligt liv man lever, så att säga.




1 kommentar:

  1. Haha, den enda gang jag tippat var när jag hamnade i nagot fotbolls-VM i Italien pa semester, utan att ha en aning om att det pagick. Jag vann. Fast de fick komma och väcka mig mitt i siestan för att berätta de goda nyheterna, och ge mig vinsten. Sport är trist att titta pa, sa är det bara.

    Annika

    SvaraRadera