söndag 24 juni 2012

Spiders in the dressingroom, beware!

Utomhus hällregnar det och är cirka 13 grader "varmt". Inne eldas det brasa. På väderleksrapporten utlovas ännu mer regn, "en riktig rotblöta" som man uttryckte saken. Lite höststämning sådär, lagom till att semestern ska börja FOR REAL.

Tur att jag har en hel kasse olästa deckare från biblioteket. Ska utöver detta ringbarka ett ungt bestånd med ask och alm som på sikt hotar sikten ut mot Körsbärs/Törnrosdalen. Ond bråd död i litteraturform, samt lite mer utdragna mord på träd är alltså vad som står på agendan imorgon. Kan ju inte bli bättre.

Hittade en spindel inomhus igår. Dräpte den inte eftersom de små är fullständigt harmlösa och de större, de som i trängda lägen skulle kunna bita till så det gör ont (husspindel, korsspindel, kärrspindel) kan man ju enkelt fånga i ett glas och lyfta ut, om man skulle råka hitta dom inomhus (gäller främst husspindeln, de andra har jag ALDRIG träffat på inomhus). Plus att det blir så smetigt om man ska hålla på och döda spindlar jämt och ständigt. Så att det regnar som fan under försommaren 2012 är sannerligen inte mitt fel, om någon nu trodde det.


Har jättesvårt att artbestämma denna. Gurkspindel är det
närmaste jag kan komma, men jag vill ha det till att de
är mycket grönare. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar