måndag 18 juni 2012

Saker som stör mig just punkt nu:

Känner mig lite småirriterad och bestämde mig för att liksom spalta upp eländet. Oklart vad det skulle leda till, men det här är skitirriterande just nu:

1. Att jobba så apmycket som jag gör just nu. Vara både först dit OCH sist kvar. Inte okej. Är så trött när jag kommer hem att jag inte orkar göra någonting mer än det nödvändigaste. Tyvärr är "det nödvändigaste" inte alls synonymt med "roligt", utan just nu består livet av att jobba, städa, tömma diskmaskinen, hänga tvätt, handla. No fun. INTE OKEJ. 
2. Att en radioreporter på P4 Sport ondgjorde sig över "Sveriges förlust mot Makedonien i VM-kvalet i handboll" och flera gånger upprepade "när Sverige åkte ner till Makedonien" och "Sverige har aldrig blivit slagna av Makedonien". DET VAR FÖR FAN MONTENEGRO. Inte för att sportjournalister någonsin framstår som några större ljus, men det minsta man kan begära är väl ändå att de ska kunna hålla reda på vilka lag som spelat. ELLÖR?
3. En psykopat-paranoid kärring på apoteket som stod och skrek och svor mot personalen och påstod att hennes läkare skrivit ut en medicin hon inte tålde och att hon minsann hade "rättigheter" och att hon "minsann skulle se till att det här apoteket skulle stängas" och därmed upptog stora delar av personalstyrkan i evigheter så att alla vi andra medicinsugna medkonsumenter fick stå där med våra kölappar och vänta på vår tur i omkring en livstid.
4. Mördarsniglar. Det är inte bara Tengil och Katla som stör sig på dom, jag gör det också. Vår trädgård befolkas av både park- och trädgårdssnäckor samt vinbergssnäckor och pantersniglar (och i smyg har vi dresserat dom till målsökande robotar som ska gå till samfälld attack mot Katlas astrar en mörk natt), men de stör mig inte ett dugg utom när de smaskar i sig av min plocksallad. Men de tuggar liksom lite försynt på kanten, medan mördarsniglarna har klara ätstörningar och liksom äter sig fram genom livet, skit samma om det är en speciell gammal kultursort av plocksallad, uppdragen från ekoodlade frön för rätt så dyra pengar. Härom morgonen ertappade jag en mördarsnigel i sagda plocksallad, och den var så djävla mätt att den liksom bara låg som en boaorm och smälte MIN PLOCKSALLAD. Är rätt sugen på att skaffa myskankor, som ju sägs tugga i sig mördarsniglar på löpande band, men det är lite oklart hur de fungerar ihop med hundar. Man vill ju inte ersätta mördarsniglar med mördarhundar precis.
5. Två vuxna personer som stannade en bil på en parkeringsplats och klev ur iklädda varsin ONEPIECE. En lila och en ljusblå. Eller, det är egentligen inte alls irriterande utan kvalar mer in som underhållande, även om jag inte fattar hur folk är skapta som ger sig ut bland folk iklädda jättesparkdräkt. Och det sägs alltså av mig som tillbringar ungefär 98 % av min vakna fritid i mjukisbyxor. Det här såg ut som Teletubbies hade kraschlandat på väg 19 och skulle ut och kolonisera hela världen med början på Österlen. Nu ska väl Ulf Lundell ändå få vad han tål och ångra att han gnällt på det där konstverket på Kivik Art Centre.

Så. Nu har jag fått detta ur mig. Egentligen vill jag göra en boktipslista, eftersom Em gav mig en i en kommentar. Men det får bli när jag har mer tid och mindre adrenalin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar