söndag 10 juni 2012

The best of the rest

Knåpar ihop dagens middag, som består av random grejer från kylskåpet. Typ ett paket bacon med passerat bäst-före-datum (men luktar helt okej), en halv röd paprika, lätt ihopskrumpen, en zuccini i samma skick, en schalottenlök som jag inte ens minns att jag köpt, så den måste vara extremt gammal (men förbluffande välbevarad), en vanlig lök och en morot i gott skick, en jättelång sparris som min man råkade bryta av i trädgården (de växer lite här och där som prydnad och vi tänker ibland att vi ska samla ihop dom på ett ställe och ha sparrisodling, men det verkar rätt jobbigt att odla sparris så det stannar ofta där, och sen är det ju dekorativt att ha lite här och där också, sparris blir till skir grönska om man inte skördar den utan låter den växa fritt). Allt strimlas, fräses och blandas med en halv påse riven ost från förra helgens lasagnetillverkning och ett halvt paket grädde som blev över från årets första jordgubbsorgie tidigare i veckan plus en skvätt sötsur sås som blev över från fredagens Chinese Takeaway-middag. Kylskåpet rensat, en god måltid tillagad. WIN-WIN som vi brukar säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar