onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen så här långt

Idag sov jag till klockan 7 (var uppe till 22.30 igår). Gick upp, åt frukost, läste lite i Liza Marklunds senaste bok Du gamla du fria. Gick på en långpromenad med hundarna. När vi var nästan hemma igen gick vi utmed ett rätt djupt dike där det växer rätt högt gräs. Någonting plaskade nere i diket och jag tänkte att det nog var en fågel eller nåt. En väldigt stor fågel, tänkte jag sedan för det var ju HELVETE vad det plaskade och prasslade och grenar knäcktes och upp kom en fullvuxen dovhjort som hade varit nere och läskat sig med lite dikesvatten. Vet inte vem som blev mest förvånad, jag, hundarna eller vuxenversionen av Bambi som emellertid försvann med en vådlig fart. Så går det till på landet.

Kom hem, läste ut Du gamla du fria (SÅDÄR är väl mitt omdöme), lade gräsklipp i potatislandet samt plockade 5 hinkar med tallkottar i gullvivsbacken så att man ska kunna klippa gräset där utan att få smalbenen perforerade av katapultkottar nu när gullvivorna har blommat över. Sedan har jag lagat svingod lunch och nu tror jag att jag ska unna mig ett avsnitt av Desperate Housewives medan jag äter den. Sedan får vi väl se vad resten av dagen ska bära i sitt sköte som det så vackert heter. Over and out.

3 kommentarer:

  1. Har du flera hundar? Minns bara att jag läst om tax med rätt att döda. Förresten vore det kul med lite fler bilder pa din blogg.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har två, en (taxen) är min och den andra (en blandras) är min mans. Så han/dom är inte alltid med på taxens och mina med-rätt-att-döda-äventyr.
      PS: Har en fotoblogg som är länkad från den här bloggen.

      Radera
  2. Jag vet att du har en fotoblogg, men den är faktiskt lite gäsp. Roligare om man tar bilder som hör till bloggskriverierna, tycker iaf jag.

    Annika (stolt ägare till 2 katter)

    SvaraRadera