torsdag 7 juni 2012

Klämdag

Det här med klämdagar är ju en bra grej, givet att man kan ta ledigt alltså, och det kunde jag. Just idag har jag inte gjort någonting roligt med min klämdag utan bara städat och hängt tvätt och petat lite i trädgården och tömt bilen på en massa spillvirke och gått ut med soporna och såna grejer, som en annan hemmafru. Läser just nu Jag ska göra dig så lycklig av Anne B Ragde (jättebra, läs!) så jag är mycket inne på hur det är att vara hemmafru. På 60-talet visserligen. Då fick de inte sätta sig och dumsurfa när dagens vedermödor var avklarade, på sin höjd låta sig underhållas av den enda kanalen på statlig svartvit television. Allt var inte bättre förr.

Ska strax sondera terrängen för hur ekonomin egentligen ser ut efter Salvatores åderlåtning av lönekontot, sedan ska jag trippa ner till Konsum här i byn och göra lite inköp. Sedan ska jag kanske börja med flamskvävnad eller något annat hemmafruaktigt. Nä, skojar bara. Ja, det var väl ingen som trodde något annat antar jag. En gång i hela mitt liv har jag fått en etta i betyg och det var i syslöjd. Fast det berodde nog mer på att jag nästan aldrig var där än det jag (inte) presterade när jag väl var där. Jag har ändå klarat mig rätt så bra här i livet med textillim och björntråd som främsta vapen. Men skapande verksamhet som inbegriper att sy och sticka och virka och väva och sånt går faktiskt fetbort.

1 kommentar:

  1. Jag valde träslöjd eftersom det var fler killar i den klassen. Minns att jag byggde en tevagn som mina stackars föräldrar aldrig vagade göra sig av med.

    Annika

    SvaraRadera