fredag 8 juni 2012

Klämdag#2

En klämdag är inte alls dum, men två klämdagar är faktiskt mer än dubbelt så bra. Fortfarande givet att man kan ta ledigt förstås, det är ju meningslöst att trava omkring på sin arbetsplats på en klämdag. Man får ändå sällan något vettigt gjort eftersom alla man måste få tag för att komma vidare i specifika frågor, är lediga.

Idag har jag passat barnbarn eftersom ett barn (26 år) skulle tatuera sig. Tatueraren var dock tvungen att vabba lite så schemat blev lite förskjutet och vi hann med en promenad i regnet som Herren lät strila över Riverhouse just denna förmiddag. Det är lite overkligt när man går genom rätt flådiga villakvarter där ens barn bor och hon pekar ut villan där hennes dagiskompis bor. Som man knappt har sett sen hon for omkring på trehjuling, iklädd rosa plyschdress. Och nu har hon själv barn och bor i villa, precis som ens eget barn. Och ändå känns de där dagisåren inte alls särskilt avlägsna. Någonting är det som inte stämmer.

Lekte sedan med Adrian och fabulerade ihop en komplex crossover-berättelse som inkluderade Barbapapa, Lejonkungen, Pippi Långstrump och Djugelboken där det gällde att rädda Barbapapa som var tillfångatagen i en hemlig grotta (högst upp på bokhyllan). Simba, Tommy och Annika samt Baloo och Bagheera bestämde att alla djur skulle hjälpas åt att bygga en stege. Det tog fruktansvärt lång tid att bygga en stege genom att lägga en massa plastdjur och dockor i en hög och den nådde inte ens upp till hälften av hemliga grottans höjd, så det slutade med att Superhjälten (Adrian) fick flygas in med helikopter (mormor) och rädda Barbapapa. Slutet gott allting gott. Som vanligt när leken blir uppskattad så kommer ju kravet på En gång till som ett brev på posten, tur man inte är inom barnomsorgen.

Åkte hem och gjorde deg till chokladsnurror och bondkakor som nu ligger i kylen och ska ligga till sig. Slängde ihop en sockerkaka också eftersom det kändes löjligt att lägga tillbaka 50 gram smör i kylskåpet. Ute regnar det, inne eldas det brasa. Det är faktiskt inte så dumt med några såna här kulna dagar då och då, eftersom man får elda brasa. Mmm...elda brasa. Däremot hoppas jag att det blir något mindre kulet imorgon när vi ska vara ute med viltspårkursen i skogen från arla till särla. Det påpekades särskilt att man "inte skulle komma med gympaskor", vilket indikerar TRÄSK. Dessvärre är jag ytterst osäker på hur landet ligger för icke-gympaskor i min garderob. Måste kolla om jag har någon form av kängor. Ett par vet jag om, de köpte jag på Myrorna i Jönköping 1983 eller däromkring (sant), jag använde dom senast på Olivers dop. Tyvärr läcker dom, trots att de blivit halvsulade ett antal gånger under årens lopp, så de är bara användbara "i stan" eller liknande, inte i skogen i alla fall. Får väl leta rätt på mina vandrarkängor, jag använder inte dom speciellt ofta eftersom det tar cirka en kvart att snöra på sig dom och det är alltid det minst lockande alternativet när gympaskorna står bredvid och lockar med en quickfix.Vi får väl se hur det här går.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar