torsdag 28 juni 2012

And the band played Waltzing Mathilda

Idag skiner solen och det är så kallat sommarväder ute. Har varit ute på långpromenad och sett en cirkus montera ner sitt skit. Hatar cirkus som företeelse, men det var rätt fascinerande att se maskinparken, väldigt långt från de hästdragna husvagnar i trä som det alltid var i de böcker man läste när man var liten som handlade om barn som rymde med cirkusar (och som alltid på ett eller annat sätt antingen blev stjärnor och fick uppträda i manegen, eller utförde någon hjältemodig insats, typ stoppade elefanttjuvarna eller avslöjade de där skumma typerna som försökte smita med hela dagskassan).

När jag gick förbi hembygdsgården kom självaste cirkusdirektören (inbillade jag mig, för han såg dryg ut och hade en rätt flådig bil som det dessutom stod CIRCUS på) ut från herrtoaletten och försökte locka till sig Remus, tax med rätt att hata cirkus. Det gick inte eftersom den senare var mer fokuserad på den intilliggande skogen med dess dolda skatter i form av harar och rådjur, så han gav väl fan i om det så stod ett helt tjog cirkusdirektörer och lockade. Tur. Skulle inte förvåna mig om cirkusdirektören var ute efter att utöka sitt menageri med en cirkustax i ett obevakat ögonblick.

Nu inväntar jag tre fjärdedelar av The Wendels. Vi ska göra något så spännande som att besöka den nya lekplatsen här i byn. Eller så djävla ny är den väl inte längre, men den är i alla fall invigd av en kommunpolitiker och allt. Fint ska det vara. Nu får vi se om den duger att leka på också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar