måndag 20 januari 2020

The Great Livingroom Make Over

Antar att alla har legat sömnlösa och undrat över hur det går med The Great Living Room Make Over? Det har nämligen jag också gjort, snudd på i alla fall. Närå. Men problem uppstod i samband med att vi satte in Hörnhyllan Som Ska Dölja Allt™ för det var inte riktigt planen från början. Men vi fick ju den på köpet när vi köpte de andra Billyhyllorna på Blocket. För att den skulle få plats fick vi montera ner alla våra konsolhyllor där vi har alla våra miljoner CD-skivor och sedan sätta upp dom igen på den plats som blev över. Och det säger ju sig självt att inte alla fick plats eftersom Hörnhyllan Som Ska Dölja Allt™ också tar en del plats, och vårt vardagsrum är verkligen inte jättestort. Ibland kan jag bli så djävla AVUNDSJUK på dom som har vardagsrum i storleksordningen fotbollsplaner, men det brukar ju ofta hänga ihop med såkallad öppen planlösning och det gillar jag ju inte. Vill ha väggar och dörrar att stänga om mig.

Jamen i alla fall. Nya konsolhyllor har monterats upp och alla CD-skivor är nu på plats. Sen fick andra konsolhyllor, där vi haft tv och skivspelare och såna grejer tas ner. TV:n står nu på ett bord. Samma bord som tidigare stod i hallen och alltid var belamrat med grejer. Nu är det alltså belamrat med TV, tv-box, DVD-spelare och en av de fem högtalarna till hemmabioanläggningen. DVD-spelaren (som också reglerar ljudet till hemmabioanläggningen) står bakom tv:n så det där med att höja och sänka ljud med hjälp av fjärrkontroll kan man ju numera glömma i väntan på att min man ska snickra ihop Den Ultimata TV-bänken™¨vars existens fortfarande bara är på idéstadiet. Så det kommer nog att vara så ett tag till misstänker jag.
Där tv:n förut stod står nu Billyhyllan från Blocket. Den skulle rymma våra DVD-filmer, men har dessvärre inte tillräckligt många hyllplan för att det ska bli verklighet. Vi har inte heller rensat bland dom (än! men det kommer att bli av) för min man tryckte in allihop i Hörnhyllan Som Ska Dölja Allt™ "så länge". Så det blir nästa projekt att ta tag i.

I helgen gjorde vi i alla fall följande: Åkte till Erikshjälpen och köpte två fåtöljer. Pris: 195 kronor styck. Sen fick vi i och för sig hyra ett släp för att få hem dom, så allt som allt gick det väl lös på en dryg femhundring. Ändå överkomligt. Innan dess hade vi haft ett rejält gräl om den gamla soffan. Min man, hamsterkonungen, ville (förstås) behålla den. Tyckte ett det var "resursslöseri" att slänga. Och då inte direkt med innebörden "slöseri med jordens resurser" utan mer att soffan var byggd av saker som var "bra att ha". Oklart till vad (i min värld). Hade vi haft obegränsat med förvaringsutrymme så hade han väl fått spara på varenda djävla bra-att-ha-grej han ville, men nu har vi inte det och jag är SÅ TRÖTT på att varje ledig yta blir belamrad med (i mina ögon) skräp så fort man vänder ryggen till en sekund. Slutade med att han fick behålla skinnet. En soffas skinn tar förhoppningsvis mindre plats än en hel soffa. Nu står soffan i carporten vedporten i väntan på att bli flådd. Överenskommelsen är också att tills detta är skett så har jag rätt att peka med hela handen på min man och säga BITCH, GÅ OCH HÄMTA MER VED och så får han göra det utan att knota.

Sen experimenterade vi lite med placeringen av våra två nya fåtöljer i kombination med den gamla Tomelilla-trotjänaren. Ska jag vara helt ärlig så tycker jag att de två nya tar aningen för mycket plats, men ska man heminreda via second hand så får man ju det inte alltid exakt som man har tänkt sig (om man inte har de där vardagsrummen i storleksordningen fotbollsplan dårå). Alternativet hade ju varit att vänta tills man hittar EXAKT de möblerna man har tänkt sig med EXAKT de måtten som passar i ens hem, men det har i alla fall inte jag tålamod till.
Men det blev i alla fall ganska bra, vårt make over-ade vardagsrum to be. En hörna med tv-soffa och tv. Och en hörna framför kaminen med fåtöljer där man kan sitta och läsa. ÄLSK på läshörna. Och så kan man relativt enkelt vända dessa ett halvt varv ifall man skulle vara flera som vill titta på tv någon gång. Återstår nu bara att lösa 1. Den Ultimata TV-bänken™ 2. Fler hyllplan till Billy utan att behöva åka till IKEA. 3. Hur man döljer de 800 miljoner sladdar som går från tv till DVD-spelare, router, tv-box, högtalare MED MERA. Hatar sladdar. Eller i alla fall åsynen av dom.

Enligt JYSK så ska våra nya garderober komma idag. Det återstår såklart att se. Det får den som lever göra. Stay tuned for the spännande fortsättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar