fredag 17 januari 2020

Dagens handbollsfundering

Det är ju tur man har ett handbollsmästerskap att förströ sig med såhär i oxveckorna. Igår blev jag vid tre olika tillfällen uppringd av en dansk kollega i olika ärenden. Varje gång svarade jag glatt: Men hej Jesper, ska vi prata lite om handboll? Det tyckte han verkligen inte att vi skulle. Till slut fick jag trösta honom med att vi kan ta ett nytt snack "när vi också har åkt ut med dunder och brak". Lite oklart om det är någon tröst? Hehe.
En annan av mina danska kollegor är gift med en isländska. Man kan lätt föreställa sig den frostiga stämningen i det gemensamma hemmet i onsdags kväll. Lars Norén skulle kunna åka dit om han känner att han har brist på inspiration till kommande dramer.

Ikväll gäller det mot Portugal. Portugal har ju dessvärre hittills verkat varat ruggigt bra. Men å andra sidan har också Österrike gått vidare till huvudrundan, och jag såg dom igår mot Kroatien och det var väl en rätt så blek insats. Spanien däremot, med bröderna Dujshebaev i spetsen, var ju riktigt vassa det lilla jag såg av deras match mot vilka det nu var, Tjeckien kanske? Aja, det här blir spännande. Eller obehagligt. Eller båda delarna. Som det ska vara i handboll med andra ord.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar