tisdag 28 januari 2020

Jag minns alla mina pilatesträningar och hur de brukade göra mig gott

Igår upptäckte jag att det tack vare ommöbleringen plötsligt var möjligt att ligga på golvet i vardagsrummet och träna pilates utan att behöva flytta runt för att slippa slå i armar och ben i diverse möbler. Då kanske jag ändå kan komma igång med min pilatesträning igen? Det hade ju inte varit en dag för tidigt om man säger så. På den gamla goda tiden när allt var som det skulle så tränade jag pilates tre gånger i veckan och hade väldigt lite problem med rygg, nacke, axlar och nästan ingen spänningshuvudvärk. Sedan hände flera saker: de jättebra pilatestränarna på det gym jag gick på slutade, den nya var inte alls lika bra, rent av dålig, upptäckte att jag låg och irriterade mig istället för att känna frid och harmoni med universum och världsalltet och hela skiten, sedan flyttade jag från stan (inte p g a det dock) och på landet är det starkt begränsat utbud av gym i allmänhet och gym som erbjuder pilates i synnerhet. Kämpade ändå på ett tag på ett snobbgym i grannbyn, men tröttnade sedan på att alltid behöva åka iväg och alltid ha tider att passa hela tiden. Det var ju såklart tider att passa även i stan, men det blir lite enklare att ha tio minuter på cykel kontra en halvtimme i bil, då var det ju lite enklare att bara sticka iväg. Känns lite ovärt att behöva sitta i bil nästan en timme för att träna 45 minuter, varav effektiv träning kanske är...30 minuter? Det kändes i alla fall inte värt att lägga 350 spänn i månaden på, plus att de bara hade pilates två gånger i veckan varav en var på förmiddagen så den kunde jag ändå inte gå på. Droppen som fick bägaren att rinna över var när de annonserade att de hade fått tag på en "otroligt duktig och erfaren instruktör till nästa termin" och så var det hon den kassa från gymmet i stan.

Där fick jag nog och köpte en pilates-dvd på Clas Ohlsson och körde med den hemma i vardagsrummet. På dvd:n är det en alldeles förfärlig amerikansk kvinna som är superslimmad och som står i supertajta trikåer på en klippa vid havet och bara ler hela tiden och jag hatar henne ganska mycket. Men hatar ändå mer att behöva flytta runt för att få plats att göra övningarna och känna hur man sträcker uuuuut och nejvisstnej, där var ett ben till ett soffbord i vägen, det stör liksom harmonin och flytet. Jadå, jag är medveten om att allt det här är bara dåliga ursäkter och vill man så går det.

Men i alla fall. Jag har saknat min pilatesträning, och framför allt behöver detta måndagsexemplar till kropp pilatesträningen. Och igår kom jag alltså på att man kunde ligga framför de nya fåtöljerna och få plats med sig själv och sina utsträckta armar och ben utan att slå i soffbord och grejer. Enda grejen är att jag inte ser tv:n, men faktiskt kom jag ihåg ganska mycket av den plastiga amerikanskans övningar i huvudet så det spelar ingen roll. Drog igång lite musik på Spotify och körde ett litet pass och det kändes fantastiskt efteråt. Känner mig helnöjd med detta. Jag brukar aldrig ge nyårslöften att jag ska träna mer (nu lovade jag i och för sig att jag skulle rida mer, men jag räknar inte ridning som träning på det sättet, det är liksom mer som ett helgjutet må-bra-koncept), men ska kanske slänga in ett försenat om att komma igång med pilates igen dårå? Hehe. Vi får väl se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar