onsdag 15 januari 2020

Dagens handbollsfundering

I normala fall går jag och lägger mig runt 21-tiden på vardagarna, vilket mer eller mindre är ett måste eftersom min klocka ringer 04.00 och jag är inte en sån som lite nonchalant klarar mig med jättelite sömn. Eller: jag klarar mig såklart. Men jag är inte på topp. Enstaka nätter här och där med för lite eller ingen sömn går väl att hantera, men sen börjar det fresta på. Min ultimata sovtid, om kroppen själv får välja och ingen klocka skramlar igång innan fan själv har fått i sig morgonkaffet, är nog närmare 10 timmar per natt. Det är i alla fall så mycket jag (oftast) sover när jag är ledig och det är ju inget som Luther skulle slå frivolter av lycka av att höra, men så är det i alla fall.

Detta är ju dock SATT UR SPEL när det vankas handbollsmästerskap. Igår satt jag uppe och ugglade framför match och eftersnack till nästan 23.00. Nu ska ju Sverige inte spela förrän på fredag (och HUR SKA DET GÅ? Var det Polen som var osedvanligt bra igår, eller är Sverige verkligen inte bättre än så här?, frågor som gnager just punkt nu), men idag ska ju Danmarks grupp avgöras. Om jag fattar det hela rätt så måste Danmark både slå Ryssland (fast det lär de ju göra, för Ryssland är inte vad de en gång har varit) och så måste Island besegra Ungern för att Danmark ska gå vidare. Om Ungern vinner ikväll så är det TAK OG FARVEL till de rödvita.

Island är bra och de har slagit Danmark, och Ungern spelade ju oavgjort mot Danmark. Med den logiken borde Island kunna slå Ungern, och för Islands skulle så hoppas jag att de vinner. Men det hade varit så gött att för en gångs skull få se danskarna försvinna ur turneringen med svansen mellan benen (så osportslig är jag, även om de naturligtvis verkligen har förtjänat sina VM- och OS-guld eftersom de faktiskt är ett mycket bra lag). Så för den sakens skull ska jag faktiskt heja på först Ryssland och sedan Ungern i kvällens matcher. Om inte Ryssland mot förmodan skulle besegra Danmark för då är danskarna ute i vilket fall som helst och då hejar jag såklart på Island. Någon nordisk känsla har man väl ändå. Med undantag för Danmark då. Det är jobbets fel. Vi är ju en internationell koncern, men vår högsta ledning sitter i Danmark och en majoritet av alla chefer är danskar och det är alltid de som pekar med hela handen och framhåller sig själva och sitt sätt att jobba som föredömligt. Så vi tycker väl att de styr och ställer lite väl mycket, plus att ni skulle bara veta hur dryg en dansk med en nuvunnen guldmedalj är. Däraf missunnsamheten.

Det bästa för min (uteblivna) nattsömn hade varit om Ryssland vann eftersom den matchen spelas först. Då kan jag väl leva med att inte se matchen Ungern-Island där det är avkast 20.30 och matchen gissningsvis inte är slut innan 22. Kan man ta ett snack med han Koksjarov eller vad han heter, den ryska coachen? (vad hände btw med Torgovanov?) och be honom att fixa detta? Spatsiba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar