torsdag 23 januari 2020

Garde-robe

Visste ni att ordet garderob kommer från franskans garder (hålla) och robe (klänning)? Ja, om inte så vet ni det i alla fall nu. Igår var vi på Jysk och hämtade La Garderobe, den som ska göra vår hall och i förlängningen även vårt hem till en DRÖM att vistas i.


Den ser ju inte mycket ut för världen i och för sig.
Väldigt vit och anonym. Men en räddare i nöden.
 
Vi var även och kollade på tapeter eftersom vi har bestämt oss för att sätta någon fräsig tapet på garderoben så att den får lite piggare look. Vit laminatskiva gör ju faktiskt ingen människa särskilt glad, i alla fall inte i det här hemmet. Tror inte jag har kollat på tapeter sedan jag och min exman köpte hus på tidigt 90-tal så det har väl hänt ett och annat på den fronten. Fanns väldigt mycket som var väldigt fräsigt, nu ska vi bara komma väldigt mycket överens också. Hehe.

Guldstjärna till min man som i princip omgående tog sig på att börja packa upp och sortera alla delar samt påbörja monteringen redan igår kväll, medan jag jäste i soffan framför handbollen. Det är inte det att jag inte kan bygga ihop monteringsfärdiga möbler, tvärtom är jag rätt haj på det, men det är ju så tråkigt. Frågade pliktskyldigast om jag skulle hjälpa till och förberedde mig för ett ja men fick ett "nej, det är lugnt" till svar och kunde därför återgå till Sveriges slakt av Island på handbollsplanen.

Vi kom hem rätt sent så monteringen blev såklart inte färdig, så nu ser hemmet VERKLIGEN ut som ett slagfält med kartonger och spånskivor och påsar med skruvar och beslag exakt överallt. Men det är ju ett övergående skede och sen, SEN, ska jag äntligen få någonstans att stoppa undan mina hundträningsgrejer och låneböcker och cykelhjälm, samt alla min mans tidningar och annan post som han inte kan bestämma sig för om han ska slänga eller spara (99 % slängs, men det går av någon anledning inte att göra direkt utan måste ligga och mogna minst ett par månader först) och allt annat som alltid ligger i HÖGAR överallt. Hatar högar.

Sysselsättning i den kommande helgen lär inte vara något problem i alla fall.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar