fredag 24 januari 2020

Bygga och städa

Igår byggdes det garderob och nu tror ni kanske att allting är klart och hemmet är snyggt och prydligt? Surprise: så är inte fallet, men det går framåt. Stommen är monterad och hela helvetet är upprest och står där den ska. Återstår att montera skjutdörrar, vilket jag misstänker inte alls är så enkelt som ritningarna vill låta påskina. Tack och lov har min man tagit på sig rollen som projektledare i detta så jag behöver nog inte vara så himla bekymrad.

Som ett led i att få bättre ordning och reda har jag även förhandlat mig till en dammsugare. Vi råkar ju ha tre hundar som kraftigt bidrar till nedsmutsning av hemmet. Skulle gärna vilja dra av golv och soffa åtminstone på nedanvåningen lite oftare än vad som görs, men jag hyser ett helt oproportionerligt stort hat mot det där momentet att dra fram dammsugaren. Vi förvarar dessutom hundmat i städskåpet och eftersom våra tre hundar äter tre olika sorters mat (Tage får normalfoder, Remus får något som ska motverka bildande av kristaller i urinen eftersom han har blivit opererad för urinsten och Hilding får något dietfoder eftersom han har lite känslig mage sedan han började äta kortison för sin trombocytopeni) så står det alltså tre olika säckar därinne och det är trångt och bökigt vilket inte på något sätt gör det där hatfyllda momentet roligare. Finns ju dom som löser det genom att ha dammsugaren stående framme jämt, men att behöva se samt snubbla och irritera sig på den är inte heller ett alternativ om ni frågar mig. Hatar också det där att sätta i sladden och att den aldrig räcker så långt som man behöver. Är inte heller intresserad av en robotdammsugare, tror hundarna skulle försöka döda den, jag skulle snubbla över den också och man kan väl ändå inte kan dressera den till att hoppa upp i soffor och göra sitt jobb? Och jag tänker att det ju kvittar om golven är skinande rena om det ändå ligger en massa grus och hundhår i sofforna. Tror också att den är mer anpassad till såna där hem med öppen planlösning och YTOR, inte ett sådant som vi har med trösklar och dörrar och bokhyllor överallt.

Nej, men jag ska skaffa en sån där liten elegant sladdlös sak som kan stå gömd i ett hörn och som det bara är att hugga tag i när man tycker det börjar se lite väl grusigt ut i hallen. Att jag skriver "förhandla" om detta beror på att min man är väldigt kritisk mot mycket av det som är uppladdningsbart. Hans argument är att batteriet tar plats från motorn, alltså måste man göra motorn mindre, alltså blir den inte lika effektiv. Fast tanken är ju inte att den ska ersätta den befintliga dammsugaren utan vara ett komplement. Nu har han i alla fall gett med sig angående detta. AAAH. Egentligen är man väl rätt sjuk i huvudet som kan känna sådant välbehag inför blotta tanken på att få städa och gno ännu mera, fast det är ju resultatet jag är ute efter. Nystädat...mmm.

Min man har också haft invändningar mot att jag bara bestämmer och kör över honom i sånt här*, så nu ska vi åka till Elgiganten och titta på en dammsugare tillsammans. Känns lite ovant, men jag antar att det är sånt som folk gör? Själv handlar jag ju 99 % av sånt som inte är mat på nätet (utan att involvera min man) och är inte alls glad för att behöva baxa mig iväg till en fysisk affär, men nu får jag väl fokusera på RESULTATET. Nystädade golv flera gånger i veckan...mmm. Och snart en garderob att gömma skräp i. MMMMM.


* Jag kan erkänna att den kritiken till viss del är befogad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar