fredag 9 januari 2015

Oh no!

Satt precis och slöglodde ut genom vardagsrumsfönstret. Vardagsrumsfönstret vetter upp mot ett naturreservat och lika väl som att slöglo på Nat Geo Wild kan man alltså slöglo ut genom fönstret, helt gratis kan man då få skåda både ekorrar, harar och ett ganska rikt fågelliv.
Satt som sagt i min fåtölj och betraktade en entita som satt och vippade beskäftigt med huvudet i bokharabindan när det plötsligt kom ett rådjur skuttande. Det hör faktiskt inte till vanligheterna, även om skogarna häromkring är fullkomligt fullsmockade med klövvilt så brukar de oftast hålla sig där och inte göra avstickare hit till civilisationen och först tänkte jag "djävlar vilken stor hare" och innan någon säger att jag bör kolla synen så vill jag tillägga att det var lite buskar emellan och färgmässigt är det inte mycket som skiljer och vissa fältharar är fan snart i storleksordningen shetlandsponny, plus att jag kollade faktiskt synen innan jul och hade mina nya multifokala linser på mig. Rådjuret, för det var ju ett sånt då kunde jag ganska snabbt konstatera, befann sig uppe i naturreservatet och inte på tomten, vilket kanske var tur för det räcker med att vi har skaffat undan döda rådjur en gång (vill dock poängtera att det hade dött en såkallat naturlig död och inte blivit hjälpt till de sälla jaktmarkerna av en mördartax). Naturreservatet är omgärdat av eltråd eftersom det går kor där på somrarna, vår tomt är dessutom inhägnad med nätstaket eftersom taxmaffian lätt går under nedersta tråden, så när det stackars ungdjuret (såg det ut att vara) irrade omkring framför staketet en god stund innan hen lokaliserade tomtgränsen och därmed kunde forcera elstängslet (som är avstängt nu på vintern) och försvinna utom synhåll.

Helt fel håll alltså. Åt det hållet ligger själva byn och ska Bambi tillbaks in i skogen igen, vilket verkar rimligt efter detta äventyr, måste han korsa stora vägen och det vet ju alla hur sånt brukar sluta för rådjurs del. Med ond bråd död. Det var nästan synd att taxarna inte var ute, för även om de inte hade kunnat ta sig ut från tomten hade de åtminstone skrämt skiten ur Bambi så att han försvann åt samma håll han kom ifrån (jag använder konsekvent "han" när jag talar om Bambi eftersom Bambi, the original shit alltså, var en han och det kändes faktiskt extremt krystat att skriva "hen" om ett rådjur).

Vi får väl se om detta får några konsekvenser. Min högsta önskan är att Bambi tar sig in på de onda grannarna Tengil och Katlas välskötta tomt och skövlar allt som finns att skövla. Fyfan vad jag hade skrattat då, men sådan tur har man väl aldrig. Och de har ju dessvärre också både hund och staket så det blir nog inget med den saken, tyvärr. 


2 kommentarer:

  1. Multifokala?! Är det Sievert Öholm i linsform?!

    MVH hon som har läsglasögon+ linser, eller glasögon som åker av och på beroende på var hon ska se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Multifokala är det nya svarta! Det är väl lite som progressiva glasögon tror jag.

      Radera