fredag 2 januari 2015

2015, here we go!

Jaha, så blev det 2015 helt plötsligt. Hela Facebook är full av bilder på folk som firar nyår i parti och minut, det gjorde inte vi. Jag gick en långpromenad med taxarna, min man var och lämnade skotträdda Boris på pensionat i skogen, sedan åt vi middag, drack lite bubbel och glodde på ett par avsnitt av The Walking Dead och sedan på Crocodile Dundee 3 (urdålig) varpå jag somnade på soffan. Som en helt vanlig kväll med andra ord. Är nog den mest kvällströtta människa som finns i hela världen. Orkade alltså inte ens invänta tolvslaget utan tog taxarna med mig och kröp ner i bingen vid 23.30 eller så. Sedan vaknade jag pigg och alert nästa morgon och gav mig ut på långpromenad igen, min man åkte och hämtade skotträdda Boris från pensionatet i skogen och sedan åt vi middag, kollade på The Walking Dead osv. Ni hör ju själva vilket trist och inrutat pensionärsliv jag lever. Men eftersom några av mina huvudsakliga intressen är a. långpromenader med hundarna, b. god mat, c. tv-serier så lider jag så att säga inte nämnvärt.

Idag var det klass 1-varning för kraftig blåst, så då var det väl rätt olämpligt att gå i skogen utan jag fick istället gå i öppna landskap (inte så nära havet som Ulf Lundell vill bo, men inte långt ifrån heller). Det var...blåsigt, kan man väl säga. Hoppas det inte blir strömavbrott, för när det blir strömavbrott p g a blåst får vi alltid vänta så sabla LÄNGE. Det är visserligen gött rent ekonomiskt, förra året tror jag inte vi betalade någon nätavgift på ett halvår p g a kompensation för strömlöst, men jag ser nog hellre att allt fungerar faktiskt.

Det känns som att årets första inlägg borde bli mer storslaget, men jag kommer inte på något vettigt. Har satt upp två nya två målsättningar (jag när ett starkt hat mot själva ordet "nyårslöfte"), lika bra att jag skriver ner dom här så att jag får skämmas om det inte blir så.
1. Bara köpa kött från glada utegrisar och ägg från glada utehönor. Vi köper ju redan nötkött från glada utekvigor, och äter av den anledningen också mest nötkött. Men så fuskar vi ibland när det kommer till gris och hugger nån Scanförpackning i köttdisken, med konstant dåligt samvete över denna inkonsekvens som följd. Ska börja köpa från ett ställe inte långt härifrån där grisarna alltid går ute och bökar i stora leriga hagar och när man går förbi så oink-oink-oink:ar de sig fram till staketet för att kolla läget. Ägg köper vi alltid ekologiska, men målsättningen är att hitta en lokal leverantör där jag VET att hönorna går ute och har det bra, helst ska hönorna ha namn också. ALLRA HELST vill jag ha en egen flock hönor som går och pickar i trädgården. Tyvärr är det lite svårt att kombinera med jakthundar, det hade förmodligen bara blivit en liten ledsen hög med fjädrar kvar, men häromdagen såg jag på en av mina långpromenader en slags mobil hönsgård. Det kanske vore något.
2. Börja putsa fönster. Förra året sålde jag min själ till en fönsterputsfirma som nu kommer och putsar utvändigt varannan månad, vilket känns som något av det bästa beslut jag fattat på evigheter eftersom INGA fönster på vårt hus (utom källarfönstren) går att putsa utvändigt utan att man står och vinglar på stege. Jag hatar att ha skitiga fönster, men jag hatar också att putsa fönster OCH att stå på stege, så det blir därför aldrig några fönsterputsinitiativ tagna av mig. Min man påstår att han "inte har något emot" att putsa fönster, men å andra sidan lider han inte av att de är skitiga, så därför blir det heller inga fönsterputsinitiativ tagna av honom. Så "Eriks Fönsterputs" (och RUT-avdraget) kommer som gudasända. Trots det ska det ju putsas invändigt och emellan också. Gjorde ett ryck efter första gången fönsterputsfirman varit här, men sen skulle min man tvätta och måla bräder under taket och det rann ner en massa slabb mellan fönstren, så det är dags igen. Har skaffat en fönsterputsgrej, men tröskeln är jättehög. Men nu i år kommer det alltså att ske, det är åtminstone målsättningen.

Ja, det var väl det hela så långt. 2015, nu kör vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar