söndag 18 januari 2015

Ett geni har ordet

Igår kollade vi på På spåret, det gick visserligen i fredags men då var det ju handboll. Handboll går före i princip allt annat. Minns en gång för jättemånga år sen när Sverige skulle spela VM-final mot Ryssland under stor dramatik och jag var tvungen att göra något annat. Minns inte vad, men det var kanske något möte som det inte gick att utebli från med mindre än att man var död, och dit räknades alltså inte en VM-final i handboll. Fick ställa timern på VHS-spelaren och sedan cykla hem i raketfart med blicken fäst mot asfalten för att inte råka se någon löpsedel. Sen var det dramatik, Sverige låg under med rätt många mål men segade sig ikapp, fick någon utvisning i ett kritiskt läge och då var det fan nära att jag snabbspolade min videokassett för att slippa våndas. Jag gjorde det alltså inte, men det var som sagt nära (de vann dock till slut efter många om och men och fortfarande minns jag lättnaden när kommentatorerna sa "...och där är Sverige fulltaligt", för det var rätt många utvisningar i kritiska lägen).

Ja, men i alla fall, På Spåret var det ju. Jag är ju ingen globetrotter, så det geografiska är jag skitkass på. Får gå på ledtrådarna och ordvitsarna och denna vecka var det lyckat. Vrålade både Helsingborg och Leeds på 10 poäng innan de ens hunnit öppna munnarna i första klass och dressinen. Dessutom var jag den enda som visste att fettet i ull heter lanolin (fråga mig inte var jag har snappat upp det) och att mohair-ull* kommer från getter. Känner mig nu avsevärt smartare än snittet, vilket är en fin och mäktig känsla.

Idag är det söndag. Steg upp tidigt, gjorde bröddeg, tog taxarna och gick ut. Dagens runda var extremt händelselös jämfört med igår, och då hade vi ändå vägarna förbi Walter White och blev utskällda av monsterhundarna. Vidare såg vi ett rådjur, fyra dovhjortar och en jägare. Som var omtänksam nog att hålla på att sätta upp en skylt att jakt pågick, eller skulle pågå då. Det hade ju varit trevligt om fler kunde följa detta exempel så att man inte bara dönar rätt in i drevet som jag gjorde igår, trots att jag ändå frågade om det var ok att gå där jag gick. Jaja. Man får väl vara glad att man lever.

Dagens runda tog nästan fyra timmar, så när jag kom hem var jag både trött och rätt hungrig, men nu när jag har ätit och landat i fåtöljen framför kaminen och det luktar nybakat bröd i hela huset känns det riktigt förnämligt. Nu gäller det att ladda batterierna inför veckan som kommer, som förutom jobb även innefattar veterinärbesök med vaccinationer, besök hos kiropraktor för en omgång dry needling, ett planeringsmöte samt en hundkurs. Mycket på ett spett just nu men det är väl som det ska vara då.


* HA HA HA. Här skrev jag fel och skrev först "merinoull", som ju kommer från får. Lite pinsamt när man precis har utnämnt sig själv till geni, eller kanske "geni" då. Men en av mina kanske 3 uppmärksamma läsare har ödmjukt satt mig på plats. Tack, Annika! :-)

2 kommentarer:

  1. Förutom da att merinoull kommer fran far ;), fast det där lanolin undgick mig. Jag visste det egentligen, men det kom inte fram i tid. Sa vi säger väl 1-1 da.

    Annika

    SvaraRadera
  2. HAHAHA, vilken tabbe av "geniet". Det var ju mohair jag menade. Tack för påpekandet.

    SvaraRadera