måndag 5 januari 2015

Återträffen

Såg den här filmen Återträffen av Anna Odell igår på TV och helvete vad jag blev irriterad. Fast det är väl förmodligen meningen att man ska bli, och ja, jag blev även provocerad av den här psykosgrejen hon höll på med och satt och gapade SKA DET VARA KONST som en annan reaktionär bracka och det var med stor tveksamhet jag slog på tv:n för att spana in detta projekt. Och jag gillade det som sagt inte. Tyckte mest att hon var extremt jobbig som höll på och ältade grejer som hänt för 20 år sedan med människor som hon aldrig behövt träffa sedan dess, vad ville hon ha sagt med det liksom och vad ville hon att de skulle säga? Det var ju liksom inte bra vad de än svarade, och det här gnällandet med "du såg mig aldrig", NÄHÄ? Hon själv då, såg och bekräftade hon varenda djävla människa i sin klass då? Gissningsvis inte.

Blev förbannad, som sagt. Mina skolår var inte heller a walk in the park, men för det första skulle jag aldrig ens tänka tanken på att åka på någon djävla klassträff, och om jag hade fått reda på att det hade varit en klassträff där jag inte varit bjuden hade jag förmodligen bara tyckt att det var skönt. Det finns ju redan så extremt många idioter här i världen så varför ska man bemöda sig med att aktivt leta upp folk som var idioter redan för 20 år sedan bara för att tala sina känslor och lipa över att man inte fick vara med och leka. O-be-grip-ligt om ni frågar mig. Den här filmen får inte mer än en halv överkorsad oxjärpe från skolbespisningen.

 Stör mig annars på säsongsavslutningen av The Walking Dead säsong 4, inte så mycket som för clifhangern från Terminus utan för att man i typ näst näst sista avsnittet får se ett klipp när någon som heter Bob ensam möter Daryl och Glenn, men de, Daryl och Glenn, har ju i princip varit åtskilda hela säsongen, och vem fan är Bob, är det samma Bob som var med Maggie och Sasha, men då skulle de väl ha känt igen honom? Fattar ingenting och nu måste jag vänta i tvåhundra miljoner år på säsong 4. Bittert, bittert.

Vi har börjat kolla på säsong 6 av Sons of Anarchy, och NJA. Jag är inte jätteimponerad, hur länge kan man egentligen dra ut på vapen-och-knark-och-våldsrelaterade konflikter och känns det inte som att Jax från avsnitt 1 säsong 1 har sagt att han vill att klubben ska ha en annan inriktning men inte fan blir det något med det, men det känns som att vi måste ta det här till ett slut någon gång, helst innan någon går och spoilar hela den sjunde och avslutande säsongen. Stör mig dessutom extremt mycket på 1. Jax, 2. Gemma, 3. Clay, 4. Tara. 5. Nästan alla andra också. Egentligen gillar jag bara Juice och Tig av karaktärerna. Möjligtvis Chibs också, men eftersom han precis har gett Juice ett präktigt kok stryk för någonting som typ hände i säsong 4 så ligger han lite på minus just nu. ÅH, JUICE. Vill adoptera honom. Min man bara: "Men han har ju samarbetat med polisen och snott knark och mördat en medlem av sitt eget gäng för att komma undan själv" och jag bara: "Jamen det gjorde han ju bara för att han var TVUNGEN". Eh. Note to self: Skippa planerna på att bli advokat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar