onsdag 29 januari 2014

29. Hepp! Dagens middagstips.

Med risk för att låta dryg så tycker jag nästintill alltid att vi äter sjukt god mat. Det beror på att DET ÄR JU JAG SOM HAR GJORT RECEPTET (har blivit hjärntvättad av Leif Mannerströmreklamen), nej men på att det är jag som lagar nästan all mat, ergo får nästan alltid bestämma menyn.

Jag är i och för sig ganska dålig på att följa recept. Blir liksom trotsig och tycker att jag kan bättre eller nåt. Men jag tänkte i alla fall tipsa om fenomenet "stekpåse", för det går i princip inte att misslyckas med. I alla fall har jag aldrig gjort det när jag gjort så här: Man tager en bit kött, till exempel en kotlettrad som man gnider in med salt, peppar och lite örter. Ner med den i påsen ihop med lite lök och tomat i klyftor, ringla över lite olja, stäng påsen, stick några lufthål och så skjuts in i ugnen i...sådär 175 grader...ett tag. Kanske en timme, men lite beroende på köttbitens storlek förstås. Man får gå lite på känsla här. När man känner att det är klart så tar man ut den, klipper ett litet hål i påsens ena hörn och häller av spadet. Låter köttet vila en stund innan man skär upp det. Så kokar man upp spadet, tillsätter en burk creme fraiche, smakar av med salt och eventuellt någon krydda men det brukar inte behövas, reder såsen och sen: ENJOY. Med kokt potatis och vinbärsgelé till exempel. Ja, den som googlar efter LCHF eller GI och hamnar här lär ju bli rätt besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar