lördag 4 januari 2014

2014, målsättningarna i fordonsparken

Jag brukar inte ge nyårslöften och tänker inte ge några i år heller. Men lite riktlinjer kan man ju måla upp och se hur det blev sen.

2014 blir nog året jag kommer att skaffa ny bil. Det tror jag kommer bli rätt spännande, med tanke på att jag har ägt samma bil sedan 1995. Har varken centrallås eller elektriska fönsterhissar eller annat som vanliga bilägare förmodligen anser vara väldigt elementärt, och då ska vi inte ens nämna AC, ABS-bromsar, lampor som lyser för ditt och datt och andra finesser.

2014 blir nog också året då jag kommer att skaffa en ny cykel. Jag har en jättegammal treväxlad damcykel med växelreglaget rostat fast på treans växel och som icke går att rubba en millimeter. Allt annat verkar däremot hänga löst och skramlande så det jämnar väl ut sig. Funkar väl att cykla bort till Konsum med, men längre sträckor? Nja. Det är rätt jobbigt faktiskt. Sen fick jag ju en cykel av Sabina, som någon snott och dumpat utanför hennes föräldrar och som blev inlämnad hos och sedan tillbakalämnad av polisen eftersom ingen ägare hörde av sig. Den cykeln fick jag, och det var ju otroligt snällt, men ska jag vara ärlig så gillar jag den inte. För det första är det något slags glapp i växlarna så att kedjan hackar till då och då när man trampar. För det andra så är den lite för stor för mig, eller för lång ska man kanske säga. Får sitta obekvämt framåtlutad för att nå styret och kan inte räta upp mig. Supercyklister sitter förstås inte upprätta när de är ute och trampar omkring utan de hukar ju över styret som om de vore forna tiders betgallrande pigor, men jag är ingen supercyklist. Däremot vill jag cykla mer än jag gör nu, och därför tänker jag också unna mig en okej cykel för det ändamålet. Because I'm worth it, skulle jag nog vilja säga.

I övrigt vet jag inte just, kommer inte på något mer fordonsrelaterat direkt. Saker som jag vill men som jag anar inte kommer att bli av är: Dricka mer champagne (läs: mousserande vin, jag är inte kinkig, inget oöverstigligt hinder men blir av någon anledning aldrig av), gå mer (alltså oftare) på bio (samma där), stressa mindre (HA HA HA), säga NEJ till tråkiga saker som inte är nödvändiga (HA HA HA här också). Det låter väl nåt det, va? 


1 kommentar: