lördag 5 november 2011

Ulf Lundell lyser (med sin frånvaro)

Jag är asförkyld. Det är så djävla tråkigt, och att vara rastlös och febrig är en sjukt - ha ha - dålig kombination. Och vi som skulle åka och kolla på Österlen Lyser nu framåt aftonen, ett evenemang som vi brukar missa men i år faktiskt lagt på minnet.
Österlen Lyser är en händelse där byalag och köpmannaföreningar och folk i allmänhet i österlenska byar med självaktning går man ur huse och tänder facklor och marschaller och lyser upp i höstmörkret, och så tror jag det är lite tjo och glam och extra öppet lite varstans, och vi har sagt hur länge som helst att vi ska åka till Ica i Gärsnäs och bunkra saker som inte finns i vanliga Ica-butiker, typ vinjäst och klisterremsor för att täta dragiga fönsterrutor med. Så då kunde man liksom slå två flugor i en smäll, tänkte jag på den gamla goda tiden när jag fortfarande "hade hälsan", som (vi) gamlingar brukar säga. Men nu blir det inget med det eftersom det var i det närmaste övermäktigt att bara gå ner till potatislandet och gräva upp några knölar till middagen. Att sätta sig i en bil och åka ut i ett råkallt och dimmigt Skånelandskap kändes inte lockande efter den maratonloppsliknande insatsen.

Trist, för jag inbillar mig lite att Österlen Lyser skulle vara en fin upplevelse och vem vet, man kanske till och med springer ihop med självaste Ulf Lundell när han står någonstans och försöker fjutta eld på ett stämningsfullt stearinljus någonstans i trakterna kring Haväng?
Fast nu är det i och för sig dimmigare (både i skallen men framför allt utomhus) än i nyckelscenerna i De dimhöljda bergens gorillor, så det är nog inte så mysigt ändå. Och Uffepuffe sitter nog ändå bara hemma i sitt hus och kollar på reprisen på Böda Camping eller vad han nu kan tänkas ta sig för lite sådär i det fördolda när han inte måste vara svårmodig och djuplodande. Så jag stannar väl också hemma då, och fortsätter att hosta lungorna ur mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar