torsdag 3 november 2011

RÖV-DAG

Den här dagen har hittills inte serverat så värst mycket roligheter. Faktiskt inga alls när jag tänker efter.

1. Ont i halsen, nästan förkyld. Eller sådär så att det står och väger. Antingen väger det över och man blir genomjävelförkyld, eller så får man gå och vara halvförkyld i typ tre veckor för att det aldrig BRYTER UT. Kul att se fram emot vilket som.
2. Helvetesstressigt på jobbet. Kunder som vill ha material levererat helst innan det överhuvudtaget är tillverkat, ja, det ska till och med vara färdigtillverkat innan det finns råmaterial på lager. Blev kallad "bromskloss" idag.Vill mest sparka någon på smalbenet.
3. Var på apoteket och fick omotiverat närgångna frågor om vilken underlivstvål jag använde, och sen var det som att mitt svar inte var bra nog, utan då skulle jag bli påprackad Apotekets djävla intimolja, och det fastän jag sa att jag a. inte på något sätt led av obalans i underlivet, och b. har provat den där djävla intimoljan (okej, jag uttryckte mig inte direkt så) och inte tyckte den var något vidare. Jag var för övrigt på apoteket för att köpa VÄRKTABLETTER, inte för att få intima rengöringsråd.
4. Var och köpte hundmat. Innan har vi köpt en sort som heter Maxi Adult, för stora hundar, eftersom både den lilla och den stora hunden äter av varandras mat här hemma. Nu har den stora hunden fläskat på sig lite väl mycket, så då bestämde vi oss för att prova Mini Adult, för små hundar, innan vi tog till något så drastiskt som lightfoder. Men då kunde man väl inte köpa Minifodret i 15-kilossäckar eftersom man tydligen tycker att små hundar inte äter så mycket så att det är motiverat att sälja större säckar än 8 kg och då är kilopriset ett helt annat. Det vill säga mycket högre.
5. Kom hem, gick ut med hunden. Stötte på en granne som har en korsning mellan en Berner Sennen och en elefant, eller något liknande. Vi pratade, hundarna hälsade och var glada. Väldigt glada. Vet att denna granne sa för ett par veckor sedan att jättehunden precis varit skendräktig, men plötsligt såg jag Remus, tax med rätt att döda, liksom klättra som en katt uppför Bellas bakben i sin iver att få lägra henne, varpå grannen sävligt kläcker ur sig att Ja, hon löper lite...Jamen skaffa lite KOLL för fan.
6. Kom hem, skulle baka bröd. Öppnar en mjölpåse och det flyger ut saker med vingar från den. Jag antar att det är priset man får betala när man köper ekologiskt och obesprutat och kravmärkt, men det kändes ändå sådär. Jag bakar ju brödet själv för att jag inte vill ha några extra tillsatser liksom. 
7. Idag kom det pellets. Tre pallar som ska bäras från gårdsplanen ner i källaren och staplas där säck för säck, 156 säckar à 16 kg allt som allt. Detta gör vi cirka tre gånger om året och alla andra dagar säger jag att "nej, det är inte ett dugg jobbigt med pellets, det är ju bara några gånger per år". Men idag är det en av de där tre ödesdigra dagarna och då säger jag att jag HATAR det. Dessutom blir vi nästan alltid osams, för jag tycker att det är lika bra att ligga i som en räv så man blir klar nån gång, men min man tycker att man kan lägga in kaffepauser då och då. Om detta kommer vi nog aldrig att enas.
8. Klockan är inte ens 17.00 och det är redan mörkt. Vad fan liknar detta?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar