torsdag 10 november 2011

Städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul. NOT.

Nu är det visserligen bara torsdag, men i det här hemmet är torsdagen städdag eftersom fredagar är en del av helgen, i princip i alla fall, åtminstone fredagskvällen, eller de futtiga små timmar som swischar iväg från det att man kommer hem från jobbet till dess att man slocknar i tv-soffan (färre och färre för varje år som går och det beror inte på att man slutar senare och senare utan orsakas dessvärre av att man somnar tidigare och tidigare) och på helgen vill man ju bara göra roliga saker. Att städa faller verkligen inte inom ramarna för sånt som är roligt, men å andra sidan är det ännu tråkigare att ha stökigt och ostädat, så då får man ge fan i pesten och välja kolera och sedan vaccinera sig. Eller nåt.

I detta hem har varje individ (utom hundarna som mer bidrar till smuts och stök än tvärtom) varsitt städområde. Det fungerar utmärkt. Jag plockar undan, dammtorkar och städar badrummet och min man dammsuger och torkar golven. Båda tycker nog i och för sig att den andre har kommit lite lindrigare undan, men eftersom det är ömsesidigt så måste det väl ändå vara rättvist, antar jag.

En jättebra sak med att sluta jobba klockan 14.00 är att man kan åka hem i expressfart, störta in genom ytterdörren, greppa dammtrasan och toaborsten och börja vansinnesstäda och vara klar i ungefär samma ögonblick som min man, som slutar två timmar senare, stiger in genom dörren. Då har jag gjort mitt och kan sitta och slappa med gott samvete resten av kvällen medan han fejar och gnor runt omkring mig. Det är så jag inbillar mig att det kan kännas att vara förmögen och ha tjänstefolk. Ja, närmare ett rutavdrag än så lär jag nog aldrig komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar