måndag 14 november 2011

I love biblioteket

Vi skulle åka till biblioteket lite snabbt bara. Jag sa till och med: Ja, idag ska jag bara lämna tillbaka, inte låna...för jag tycker att jag håller på och läser en sabla massa böcker just nu. Jag har inga problem med att läsa flera böcker på samma gång, men det är ju onödigt att låna ännu fler, liksom. Men sedan slutade det ändå med att jag stod vid utlåningsdisken och langade upp mitt lånekort (ja, så går det fortfarande till här på landet, låneautomater har liksom inte hittat hit än)på en boktrave som fick följa med hem.

Mmm...bibliotek. En sån himla bra grej alltså. Knappt man tror det är sant. Någon har liksom kommit på att här har vi en påse skattepengar som har blivit över, vad ska vi göra med dom? Jag vet, vi köper en himla massa böcker och tidningar och skivor och filmer och låter folk låna dom helt gratis! 

Det är ju en djävla tur att biblioteket som företeelse är gammalt som gatan. Det känns inte som att det är någonting som Reinfeldt och hans gäng skulle kunna komma dragandes med för att vara schyssta mot folket, precis.

2 kommentarer:

  1. Jag förundras också över att biblioteken verkligen lånar ut allt G R A T I S! Det är toppen. Och jag är likadan som du när du beskriver det där med många bokprojekt på en och samma gång. När jag är på loppisar eller second handaffärer så kommer jag alltid hem med ett par böcker TROTS att jag har flera olästa hemma SAMT en packe låneböcker från bibblan. Varför gör man så? Det är oerhört uppstressande ju. Din bästa Stephen King? (Min är Varsel och Den gröna milen)...

    SvaraRadera
  2. Hm, nu blir det SVÅRT...nästan omöjligt att välja bara en. Jag drar till med "Det", dels för alla läbbigheter, dels för den fina berättelsen om vänskap och lojalitet och dels för berättartekniken med de här skickliga hoppen i tiden. Ett skräckens Kinderägg helt enkelt!

    SvaraRadera