onsdag 2 november 2011

When you walk through a storm, hold your head up high and don't be afraid of the dark

Härförleden satt jag och slöläste hästannonser på Blocket, något som jag inte gör för att jag tänker köpa häst utan mer för att hålla lite koll på vad som händer i häst-Ankeborg nu när jag inte är sådär förfärligt aktiv längre. Blocket är en utmärkt källa till information, om man har gott minne (det har jag, oftast) och god fantasi (det har jag också, alltid). Jamen kolla, där är ju den där knäppa som vägrade ut sig och kastade av sin ryttare i ponnyallsvenskan, tror de verkligen att de ska få 60 000 för?...Jaså, hon hyr ut stallplatser nu igen, det var ju hemskt vad folk flyttar därifrån ofta, men hon har ju alltid varit en dryg fan så folk står väl inte ut längre än nödvändigt...Haha, där är ju det där fullblodet som blir helt galen så fort den får se en bil, och den kallar dom "trafiksäker". Hur kan han vara så dum att han tror att han får 10 000 för en shetlandsponny som varken är inriden eller inkörd? Nämen kolla, ska hon sälja DEN HÄSTEN som hon tyckte så mycket om? Åh vad sorgligt, undrar varför? Ja, sådär kan tankarna gå, fast nu kom jag visst ifrån ämnet lite.

På Blocket kan man inte bara köpa och sälja hästar utan även så kallade hästrelaterade tjänster. För ett tag sedan såg jag en annons för ett så kallat ridlekis, och det är väl inget fel i det, men hur tänker man när man väljer att kalla "det lilla stallet med de små ponnysen"* för "Stall Bock & Bus"? Det är säkert tänkt som lite tokroligt, men det är väl ändå aktiviteter som inte är särskilt önskvärda när det handlar om små barn utan någon större ridvana? Eller ens överhuvudtaget? Om man har ett litet barn som vill börja rida så föreställer man sig väl ett ställe med gulliga små ponnyer som är vana vid barn och trafiksäkra och som lunkar på i rätt sakta mak vad som än händer. Bock och bus är helt enkelt inte någonting man eftersträvar och den förälder som med berått mod vill skicka sina små oskyldiga barn till ett ställe där djävulens egna shetlandsponnyer bor borde få ett hembesök av soc.

I Höör finns det ett byggvaruhus som heter "Kvist & Knast"** och det är lite samma sak där. Det innehåller ju precis allt man INTE vill ha när man köper virke och det verkar ju rimma illa i marknadsföringskampanjer som innehåller ordet "kvalitet".

Jag har redan skrivit en gång om hur olämpligt det är att kalla sitt matställe för Café Bajonetten eller ett äldreboende för Valkyrian, så det behöver ju inte direkt upprepas. Jag anser även att det väcker illavarslande tankar om köttråvarans ursprung att döpa sitt matställe till Husses Kebab och häromdagen såg jag dessvärre en reklamlapp där man hade gjort tillägget "Husses Kebab - Stället med det lilla extra". Det lät mer som att skändade likdelar och självdöda råttsvansar ingick i dagens rätt än att det här var ett ställe som i det närmaste hade platsat i Guide Michelin.

Men man undrar ju vad nästa steg blir? Ättestupans Äldreboende? Brödraskapets Barnomsorg? Nazgûls Ridskola? Kom ihåg var ni hörde det först.

* SIC! Pluralformen av "ponny" är "ponnyer, ponnyerna"och ingenting annat, det har Svenska Språknämnden slagit fast för MILJONER år sedan, SLUTA OMEDELBART att skriva "ponnysar", "ponnisar", "ponnys" eller liknande, för det är felfelfel!
** För icke-skåningar så är en "knast" samma sak som en "kvist". Tror jag åtminstone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar