fredag 5 april 2024

Work and pray, live on hay

Igår la min ena skärm på jobbet av, bara sådär. Ja, det finns ju givetvis en bortre parentes för allt i allmänhet och för teknik i synnerhet, men nu är det andra gången i år som en skärm bara dör för mig utan någon som helst förvarning. Den förra var visserligen svingammal, men den som nu kastade in handduken var max tre år. Ska man inte kunna begära LITE mer än så? Är ju inte som att jag har dängt omkring med den hej vilt utan den har suttit snällt på sitt stativ och fungerat. Den fungerade i morse, sedan lämnade jag mitt kontor för ett möte och återkom ett par timmar senare, då var den stendöd. Nu råkade jag ha en reservskärm liggande p g a när den svingamla började visa ålderstecken och jag felanmälde det så skickade de två nya. Det räckte tydligen för att den svingamla skulle skärpa till sig och leva ett tag till, men sedan dog den alltså, jag bytte den svingamla mot en av de två nya och nu var det alltså dags för Ungskärmen att gå samma öde till mötes. 

Innan jag började använda två skärmar så tycke jag det var ytterst onödigt och begrep inte varför man skulle ha det så. Sedan började jag av någon anledning ändå använda två skärmar och nu är jag så svårt beroende av det att jag inte förstår hur jag har klarat mig tidigare. Så det var bara att kavla upp ärmarna och börja felsöka, för man vill ju liksom först inte tro att den skärm som på morgonen fungerade utmärkt helt plötsligt bligar svart och stendöd mot en bara för att man varit borta från den ett par timmar, men det var så det var. Provade först att byta sladdar, flytta till andra eluttag etc, men nä, det var inte förrän jag kom fjäskandes med Nyaste Skärmen som allting behagade att börja fungera igen. Och då ska den monteras på hållare och man ska ställa in vad som ska vara primär bildskärm och så vidare. Saker som en IT-avdelning kanske gör på andra företag, men vi har ju vår i Danmark och där gör den ingen som helst djävla nytta när det kommer till hands on-uppgifter så här får själv vara bäste dräng. Eller piga. 

Har dagarna fyllda av anställningsintervjuer känns det som, det var kanske att ta i men det är en eller två varje dag nu och ett tag framöver. Det tar extremt mycket energi, inte så mycket att dra företagspresentation och fråga standardfrågor utan att liksom känna in vad det är för personlighet och värdera ifall det kanske skulle kunna vara något för oss. Hittills har magkänslan sagt NEJ till de kandidater som jag träffat och magkänslan skojar man inte bort, men samtidigt får den mig att känna mig som att jag är extremt kräsen och hatar alla. 

Under dagen kom det mail att lördagens viltspårträning var inställd p g a dubbelbokning av spårskogen.  Det blev lite dubbla känslor, för även om jag älskar viltspårträningen så älskar jag också känslan av att ha en helt ledig helg så helt ledsen var jag ändå inte. Däremot hade jag kanske velat träna någon gång till eftersom jag tänker anmäla till en tävling som är om några veckor, men nu är det som det är och ett träningstillfälle gör kanske varken till eller från ändå. 

Mina planer om att åka tidigt från jobbet och ta ett sent eftermiddagsmöte med kollegor i USA hemifrån gick om intet, hittade liksom inte tid att hinna hem mellan allt som ska fixas på plats, så det var bara att sitta kvar och inse att man sedan var sist kvar av alla, vilket är lite deppigt när man också är den som varit först på plats. Men men, det var bara att gilla läget. Åkte hem och städade i rask takt eftersom vi planerat filmkväll istället för den som gick om intet p g a hästhoppning. Gick sedan och hämtade paket på både Post Nords och Schenkers utlämningsställen, som ligger på olika ställen i byn. Det var dimmigt och grått och fuktigt, som att gå inuti en blöt Lovikkavante ungefär. Mötte inte en enda människa på hela rundan som ändå tog en timme. Obs, det tar inte en timme att gå runt byn, men jag gick lite omvägar för att rensa huvudet på jobbtankar och för att gneta ihop mina tiotusen steg innan jag belönade mig själv med att hämta mina paket.  För ett tag sedan läste jag ju-om några böcker av Peter Pohl. Kände då en stark existentiell fråga som löd Men gud, varför har jag inte fler böcker av Peter Pohl? vilket triggade mig att gå in på Bokbörsen och klicka hem både det ena och det andra, vilket har medfört att det de senaste dagarna har rasslat in sms om att jag har paket att hämta både här och där. Nu ska jag bara para ihop alla bekräftat-köp-mail med leveranser samt betala. Älskar Bokbörsen eftersom man där kan få tag på böcker som inte längre går att få tag på via vanliga bokhandlar och man slipper leta planlöst på loppisar och antikvariat, vilket jag inte riktigt har tålamod till alla gånger. Ibland är det  också riktigt billigt på Bokbörsen, fast när man lägger på frakten så blir det väl inte riktigt det ändå när allt kommer till kritan. Man vadfaan, jag kan väl också få okynnesshoppa och bränna lite slantar någon gång. Och det fast jag precis köpt inte bara en utan TVÅ exemplar av Svenska Gods och Gårdar Del XXV och ingen av dom var direkt billiga, fast jag tänker att jag ska lägga ut den ena på Tradera igen om ett tag. 

Segade mig hem med mina paket och så var det filmtajm. Vi såg en japansk film som hette Once upon a crime som faktiskt var riktigt dålig. Den handlade om Rödluvan och Askungen där Rödluvan var ute på vandring för att hitta sig själv, men följde med Askungen på balen där man upptäckte att den kungliga frisören hade mördats, varpå Rödluvan iklädde sig rollen som detektiv och anklagelser riktades mot både den ena och den andra men det visade sig vara Askungen som var mördaren i alla fall och så fick prinsen en annan på slutet. Väldigt lite hade med den riktiga Rödluvan och Askungen att göra, det behöver det väl strängt taget inte ha men då ska det väl vara till det bättre och det tycker jag inte att det var. Hade lite svårt att hålla mig vaken men som tur var hittade jag lite överblivet påskgodis att trycka in i systemet. 

Idag är det fredag och som sagt, en ledig helg stundar, bortsett från ett möte i stallet på söndag eftermiddag. Ska bli skönt, med den nästan-lediga helgen alltså. Hade hoppats på att kunna sluta tidigt idag, men det kommer inte att funka så det är bara att gneta på och invänta bättre tider. Efter jobbet ska jag storhandla,  tycker varje gång det är min tur att handla så står det alltid stora tunga grejer som mjöl och juice på listan, men frågar man min man så tycker han förmodligen att det förhåller sig tvärtom. Sen ska jag göra soppa och steka pannkakor för nu har hönsen börjat värpa som bara den, så det gäller att passa på att slösa. Soppa är dessutom den perfekta fredagsrätten för det blir alltid över och så har man lunch både lördag och söndag utan att behöva lyfta ett finger annat än för att starta mikron. Kräver dock en viss arbetsinsats på fredagskvällen och det är inte alltid att energinivån matchar. Vi får väl se hur det går. 

 

3 kommentarer:

  1. Två reflektioner: Magkänslan är aldrig att förakta, och gud vad ni verkar städa ofta, eller?
    Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magkänsla is the shit! Vi städar en gång i veckan, tror det är...normalt? Men vad vet man?

      Radera
    2. Haha, okej är det bara en gång i veckan alltså? Ja, det är nog typ normalt😅
      Carina

      Radera