onsdag 24 april 2024

There's diamonds and pearls in your hair

Igår vaknade jag ju utan huvudvärk och om man har vaknat med bankande huvud tre dagar i rad och gått omkring och känt sig vissen och bakis tre dagar i rad så är det nästan som att vinna på lotto att vakna upp och känna sig...normal? Allting blir i alla fall så mycket enklare, och det behövdes för igår var det segt på jobbet. Ringde de sista tyvärr-vi-har-gått-vidare-med-en-annan-kandidat-samtalen så nu kan jag i alla fall stryka DET från min lista. Kan också bocka av ett du-måste-göra-ett-bättre-jobb-samtal med en person. Inte heller jättekul men det måste ju göras för att det ska bli drägligt för andra i samma team. Avslutade dagen med ett segt möte med några höjdare där vi har ett problem att lösa men ingen vill ta i det med tång. Jag menade på att den som har det formella ansvaret för den aktuella produktlinjen också äger problemet. Den som har det formella ansvaret för den aktuella produktlinjen sitter dock i Danmark och han (för såklart är det en han) menar att eftersom problemet finns i Sverige så får det lösas av någon i Sverige. "Någon i Sverige" brukar vanligtvis vara jag, hade det här varit för tio år sen så hade jag förmodligen bara sagt att jag fixar det och så hade problemet varit löst, för jag är en sån som fixar saker (är jag kanske lite som han Red i Shawshank Redemption?) och ingen hade ens reflekterat över att det var ett problem. Men eftersom jag har fått så mycket nya ansvarsområden de senaste åren i allmänhet och det sista i synnerhet så har jag kommit till en punkt där jag måste sluta erbjuda mig att fixa andras skit. Och då blir dom lite sura, kanske inte direkt på mig men det är ändå mycket suck och stön och överlag en rätt tråkig stämning.   

Med detta i ryggen åkte jag hem, gick ut med hundarna och tränade pilates. Sen var klockan HALV SJU (mötet drog ut på tiden så jag kom hem mycket senare än vanligt). Åt kvällsmat och läste tills det var läggdags, hodeladihodeladi hoppsan vilken dag. 

Idag väntar en kick off inför nästa steg i det här projektet som jag jobbar med, samt att jag ska ha ännu en trökig "du-gör-inte-ditt-jobb"-happening med en som förvisso inte är i mitt team men vars arbete (eller  snarare brist på arbete) påverkar det jag jobbar med. Jag befinner mig i en del av flödet där det där andras fel och brister ofta visar sig, och då kan man ju välja att se mellan fingrarna eller att ta tag i problemet. Jag väljer oftast det senare, för är det något jag hatar så är det folk som tycker det är okej att småfuska sig fram i tillvaron. Då blir man väl själv inte jättepoppis bland småfuskarna, men det skiter jag i. 

Idag ska jag i alla fall gå en halvtimme tidigare för jag panikbokade in en massagetid i måndags eftersom det kändes som mina axlar höll på att sprängas. Det gör det inte längre, men lite massage och ompyssling kan ju aldrig skada. Ser sedan fram mot a. min lediga fredag, b. egentid i och med att min man ska åka iväg, c. ledig onsdag nästa vecka i och med första maj. Yay. Eller nåt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar