onsdag 17 april 2024

All I'm taking is your time

Livet rullar på, det gör det. Efter jobbet åkte jag till stallet och donade med ljudanläggningen. Lite skoj att det fortfarande är samma ljudanläggning som gamla tävlingssektionen köpte in på 90-talet. Innan dess fanns det en uråldrig historia som ingen riktigt visste hur den fungerade utom en gubbe (som gissningsvis då var i samma ålder som jag är nu) som bara kunde tänka sig att vara behjälplig om det gagnade honom på något vis, och det gjorde det sällan, och utöver det så fungerade den ytterst nyckfullt och jag vet inte hur många gånger man stod där dagen innan tävling och fick förnedra sig och fjäska och krusa för nämnda gubbe och det var alltid lika nervöst och ovisst om det ens skulle fungera eller ej. Till slut bestämde vi, den nybildade tävlingssektionen (efter att den gamla avgått i vredesmod, oh the joy of föreningslivet osv) att så här kan vi inte ha det, och köpte in en förstärkare, CD-spelade och ett litet mixerbord till vilket man kunde koppla in en mikrofon. Sen fungerade det toppen och vi behövde aldrig mer be surgubben om hjälp. 
Nämnda ljudanläggning har nu drabbats av ålderskrämpor, verkar det som för ljudet som kommer ut i högtalarna i ridhuset låter som skit, ärligt talat. Då skulle man ju kunna tro att det är högtalarna det är fel på, men när man testar mikrofonen så låter det bra. Min man påpekade att sladdarna mellan CD-spelaren och mixerbordet hade sett sina bästa dagar, så då provade vi att byta dom, men det hjälpte inte heller. Nästa hypotes var att det var CD-spelaren som inte mådde tipptopp, och CD-spelare är ju för den delen lite omodernt, så igår testade jag att koppla in en bluetooth-adapter och strömma från Spotify. Funkade skitbra, men lät fortfarande som skit i högtalarna vilket fick mig att tro att det kanske ändå var högtalarna det var fel på, kanske att något baselement eller vad fan det heter hade pajat?
Hade tagit med en liten bärbar högtalare från Clas Ohlsson som jag ville testa och det visade sig ha SKITBRA ljud, hängde man den ut genom fönstret på domartornet så hördes det hela vägen ner till andra sidan ridhuset (60 meter bort), så det fanns ju i alla fall en plan B inför lördagens tävling. Skulle sedan testa mikrofonen igen, men eftersom jag stod i domartornet och högtalarna sitter i mitten av ridhuset så hörde jag inte hur det lät. Fick dra igång Spotify på telefonen och sedan lägga mikrofonen bredvid och klättra ner från domartornet och älga ut i ridhusets mitt för att lyssna. Det visade sig då att det var svinbra ljud i högtalarna även när man spelade musik, så då drog jag slutsatsen att det var ingången till mixerbordet som var problemet. Det kanske har ärgat eller något inuti, vad vet jag, men det finns väl någon kontaktspray för elektronik som kanske hade funkat,  man kan väl åtminstone testa och jag tänkte att min man har väl nåt sånt, han har ju allt. Åkte hem och lanserade denna teori för min man, men det visade sig att han inte hade någon "ren elektronikspray" och sen tyckte han att man skulle öppna och se hur det såg ut innan man sprayade in något, så jag erbjöd honom generöst att få följa med imorgon och göra detta medan jag rider. 

Var rätt trött och seg efter detta äventyr som också inkluderade ett besök på Kjell & Company för att hämta en specialsladd, en vända inom affären för att köpa äpplen och ett besök på bibblan för att hämta och lämna böcker. Körde pliktskyldigast ett pass pilates när jag kom hem och kom sedan lyckligtvis in i någon form av andra andning så istället för att drösa ner i soffan så gick jag ut och rensade lite ogräs i sparrislandet. Såg små små sparrisknoppar sticka upp och blev glad och hönsen blev glada för kirskålen. Annars blir det nog ett klent odlingsår, jag har visserligen sått tomater men det är också allt. Vet inte riktigt när jag ska hinna, men det löser sig väl. 

Nu är det onsdag och jag ska ha ett viktigt projektmöte med konsulter, som jag måste fixa på egen hand eftersom  min projektledare är iväg på någon mässa. Idag startar också "min" galopphäst (som jag äger en andel i) i ett lopp som går lagom till lunchen så det tänkte jag försöka följa via ATG Live. Efter jobbet ska jag åka till en närliggande godisbutik och se om det går att tigga till sig lite gratisgrejer som vi tänkte ha som giveaways på lördagens tävling. Sen hem, gå ut med hundarna, träna och så är det filmkväll. Japp, då kör vi. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar