torsdag 4 april 2024

When the cold wind moans

Igår skyfflade jag runt i min kalender och flyttade fram min semester för att vår VD, som är den ende som teoretiskt skulle kunna göra mig lite mer umbärlig i vissa avseenden, ska kunna täcka upp för mig när det gäller det oumbärliga som jag ännu inte kan lägga på mitt just nu väldigt gröna och oerfarna team, och han hade redan planerat sin semester i juli som en vanlig dödlig. Men han accepterade att vara backup för mig när det gällde detta, så det är ju alltid något. Nu blir det alltså sen semester i år IGEN för mig, och fan vad jag förmodligen kommer att gnälla över det när sommaren kommer, men det får ju gå och alternativet att ha någon slags jourverksamhet under semestern känns betydligt mindre lockande. Sedan kan det ju även finnas fördelar med att jobba i juli, bland annat för att väldigt mycket ligger för fäfot pga semestrar, så har man tur så kan det vara riktigt soft. Nackdelen är om det händer något som man inte kan lösa själv och man inte får tag på folk pga semestrar, men man får ju ta ett helvete i taget som jag brukar säga. 

Fick också ta itu med kanske årets viktigaste uppdrag, att översätta koncernens årsredovisningsberättelse från engelska till svenska. Vår CEO, som är dansk, tycker av någon outgrundlig anledning att jag är den som är mest lämpad att göra detta. Väldigt oklart varför, hade han vetat hur lite jag kan om ekonomi och ekonomiska termer hade han garanterat bett någon annan, men nu är det till mig han vänder sig. Tror det var för att jag en gång för några år sedan bad honom om ett statement från årsredovisningen i ett helt annat syfte än ekonomiskt, men kanske tror han då att jag är någon som pysslar med sånt för sedan dess har han hört av sig till mig varje år och har brug för din hjælp. Som i stort sett bara går ut på att klippa och klistra via Google Translate och rätta till de knöligaste formuleringarna, så det är ju inte speciellt betungande för mig. Fick ett tusind tak, du er den bedste till svar när mitt lilla uppdrag var fullbordat och det är ju inte så dumt att höra när man har kollegor som mest verkar tycka att man är a pain in the ass. 

Efter jobbet körde jag intervallträning i 5,6 km snöslaskig terräng, det kändes tungt men det var också väldigt lerigt och blött. Nästa söndag ska jag springa ett TRAIL-lopp, det känns väl sådär eftersom jag ju knappt har kunnat löpträna på hela vintern p g a tån från helvetet. 5 km är ju liksom inte på något sätt en oöverkomlig sträcka, men jag kan redan nu utlova att det varken kommer att snabbt eller lätt. Men skitsamma, ett lopp är ett lopp är ett lopp och någon ska ju komma sist också. Kan ju lika gärna vara jag så behöver inte någon annan oroa sig för den saken, hehe. 

Körde hem samtidigt som jag babblade i telefon med min bror, kom hem och körde ett pass tabata, sen kastade jag i mig ett par mackor och åkte till stallet och kollade på hoppning för det beslutet hade jag landat i under dagen att jag skulle göra istället för att sitta på en trökig Teamsföreläsning om styrelsearbete. Skippade också filmkvällen med min man, det var dock ett lite svårare beslut, men jag sa att vi kanske kunde ta filmkvällen som ikväll istället eftersom det inte är någon ridning p g a påsklov och teorivecka. Sen drog jag på mig underställ, fleecejacka och diverse varma kläder för att vara rustad för en kväll i ett ridhus. Hängde med mina ridkompisar, skämtade med en som skulle rida Fullblodet och sa att det hängde på henne huruvida jag skulle rida på måndag eller ej, vi har hoppning på måndag och jag hade en bild av Fullblodet som att hon var het och liksom studsig på det där sättet som jag inte gillar och i så fall avbokar jag nog. Men min bild var fel, Fullblodet verkade ändå vara förhållandevis lugn och okomplicerad så det kanske blir hoppning för yours truly i alla fall. GULP. 

Åkte sedan till bibblan och lämnade böcker och landade sedan i hemmet ungefär lagom till läggdags. Det var väl också en dag. Idag har jag ett möte med kollegor i USA klockan 15 som jag ska ta hemifrån, men har inte riktigt hittat lämplig tidpunkt att lämna jobbet för att få flyt med resten av dagen p g a andra möten, men det ger sig väl vad det lider. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar