måndag 15 april 2024

No flag no uniform ever stopped a bullet from a gun

Jaha, då var det måndag igen och halva april har avverkats. Den här veckan säger prognosen att temperaturen knappt orkar ta sig upp till 7-8 grader på dagarna, regna ska det också göra och det känns som att våren är EXTREMT LÅNGT borta. Men det är väl bara att gilla läget.

I fredags jobbade jag, åkte och handlade, åkte hem och lämnade bilnycklarna till min man som skulle på något ärende, gick ut med hundarna, tränade, fixade tacos till kvällsmat och så kollade vi först på handboll, OS-kval för damer, Sverige mot Ungern där Sverige förlorade, och sedan Love Is Blind USA (nu känns det som att det BARA är Johnny och Amy som det är något med, de andra verkar ju mer eller mindre vrickade hela högen) och sen gick jag väl och lade mig p g a helt djävla slut efter en sjukt jobbig vecka.

På lördagen gick jag en långpromenad med två av tre hundar, Remus ska ta det lite lugnt ett tag enligt veterinären. Kom hem, åt lunch och sedan stimmade vi omkring för att hitta kläder värdiga en konfirmationsmottagning där konfirmanden själv låtit meddela att det var "dresscode: uppklätt". Vi kom dit uppklädda till tänderna (för att vara vi), men det var vi relativt ensamma om, de flesta var helt casual klädda, min exman kom i fleecejacka. Visade sig vara ett såkallat skämt från äldsta barnbarnets sida. Jaha. Jaja. Sen åkte vi hem, stinna av smörgåstårta och därefter orkade vi inte göra ett smack mer än ligga på soffan och dröna resten av eftermiddagen och kvällen. 

Igår var det upp tidigt, ut i skogen med hundarna och sedan hem och dra på sig löparkläderna för nu var det dags för lopp! Som vanligt var det problematiskt vad man skulle ha på sig, fryser aldrig när jag springer men i väntan på start är det ju mindre kul att som igår stå och huttra i vårvindar friska som istället för att leka och viska mer skar genom ben och märg. Tanken var att min man skulle skjutsa mig till loppet och släppa av mig och därefter åka på någon liten road trip och sedan komma och hämta mig igen, men vi måste ha missförstått varandra för han hade bara tänkt sig att vänta under tiden som jag knogade mig runt, och då hade jag ju kunnat ta med mig hur mycket kläder som helst och sluppit frysa röven av mig. Aja, så farligt var det väl inte ändå, småjoggade omkring lite planlöst och då var det inga problem att hålla värmen och sen var det dags för start. Banan var faktiskt toppenhärlig, började med en lätt utförslöpa så att man kände sig STARK. Sen blev det lite mer kuperat men inte så farligt som jag trott faktiskt, bortsett från slutet där man skulle uppför två svinbranta stentrappor, men det var ju bara att sega sig uppför. Gåendes, ska väl tilläggas. Har ju knappt sprungit något överhuvudtaget sedan i höstas p g a tådjäveln och hade inga visioner om att kunna springa hela det här loppet och det gjorde jag inte heller. Men det var jag inte ensam om, så jag kom åtminstone inte sist i mål. Jag sprang de första kanske...en och en halv eller kanske två kilometerna, sedan körde jag mina 30/30-intervaller resten av loppet. Det gick bra och kändes härligt. Ja, jobbigt också såklart, men härligt jobbigt. 

Åkte sedan hem och började fixa med lunch, baka bröd, koka ägg, etc. Min man åt överbliven smörgåstårta från konfirmationen (alla som ville fick med sig leftovers för det fanns sjuka mängder) men jag gjorde spaghetti och en sås på resterna av fredagens tacos, för smörgåstårta är bara god i tanken och i praktiken mest en gegga av vitt bröd och majonnäs som jag kan vara utan. Slöade i soffan med en bok resten av eftermiddagen, sen var det dags för handboll igen, Sverige-Storbritannien där de senare kommit in i OS-kvalet på ett wild card för att Kamerun inte fått visum. Det var en match som aldrig någonsin blev ens något som avlägset påminde om spännande, Sverige vann med 52-8 och blev därmed klara för OS. Sen lagade jag middag till mig själv och min man åt upp det sista av smörgåstårtan och sen  kollade jag på ett avsnitt av den nya Ronja Rövardotter (har sett tre avsnitt och vet inte riktigt vad jag ska tycka om den?) och sen var det väl i stort sett läggdags. 

Nu väntar ännu en fullspäckad vecka med jobb, sen ska det vara träningstävling i hoppning i stallet på lördag vilket innebär en massa fixande och trixande inför det. På lördag kväll ska jag gå på Ina & Petrina-showen och sen på söndag är det upp tidigt och iväg och tävla viltspår. Inte jättemycket vila och återhämtning den helgen inte, men det är väl bara att köra på, rakt in i kaklet, tjoho. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar