måndag 26 februari 2024

Skinn

 Har läst Skinn av Sara Strömberg och det tycker jag att du också ska göra. Fast först måste du läsa Sly och därefter Skred.  Detta är handlingen: 

Vinterstormen piskar upp minnen i Storlien. För tjugoåtta år sedan skakades den lilla fjällbyn vid norska gränsen av ett chockerande våldsbrott. En pappa och två barn mördades i sitt hem samtidigt som mamman försvann utan ett spår. Tragedin kom i folkmun att kallas »Slakten i Storlien« och är fortfarande ett obearbetat trauma i bygden.
När Jämtlandsposten drar i gång en satsning på true crime får lokalreportern Vera Bergström i uppdrag att granska det kalla fallet. Spåren leder från jaktvillor i väglöst land via utsatta storstadsförorter, till polisens myllrande DNA-register, men för varje ny ledtråd som nystas fram tycks utredningen bara bli mer komplex. Samtidigt förs Vera allt djupare in i en människas sadistiska mörker.
Till slut börjar hon ana den fasansfulla sanningen om vad som hände den där ödesdigra natten 1995. Mördaren rörde sig på flera jaktmarker samtidigt - och är fortfarande farlig.

Jag älskade de två första böckerna och jag älskar den här också. Älskar Vera, även om hon är lite bitter och kärv. Älskar språket, miljöskildringarna, allt. Hoppas på en fjärde del. Och en femte, sjätte, osv. Den här boken får fem jaktlicenser av fem möjliga. Schas iväg till bibblan.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar