fredag 9 februari 2024

Hemligheten

Har läst Hemligheten av Anna Bågstam, detta är handlingen:

Affärsmannen Petter Larsson hittas mördad på sitt kontor. Det är flickvännen Alex som upptäcker hans kropp, och när chocken har lagt sig inser hon att det är mycket Petter har hållit dolt för henne. Alex jobbar på den advokatbyrå där Petter var klient, men det är hennes tystlåtna kollega Lydia som verkar veta mest om Petters hemligheter. Vem var han egentligen, mannen som hon trodde att hon lärt känna? Alex får inga svar av Lydia, och hennes grävande leder henne till slut till domstolen i Eksjö, där Lydia och Petter en gång var notarier.

Alex är fast besluten att ta reda på Petters och Lydias mörka hemlighet. Det börjar brännas på allvar när hon inser att något hände för tjugo år sedan som förändrade allt.

Jag har tidigare läst Ögonvittnet och Skuggspelet och tyckte båda var okej. Den här boken var väl också okej till en börja med, men någonstans i den sista tredjedelen tycker jag mest att den tuggade sig fram på tomgång. Ingen spänning och till slut gav jag fan i vem som mördade och hade mördat vem. Tycker också det var heeeelt orimligt att identiefiera en användare på Flashback genom att anta att dens namn började på samma bokstav som dens Flashbackalias, samt att vid ett tillfälle var det en kvinna som en lördagsmorgon sa att hon hade bråttom för hon skulle lämna barn i skolan och ingen kommenterade ens att det var lördag. Den här boken får två tingsrättsdomar av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar