måndag 26 februari 2024

Sista helgen i februari

I fredags åkte min man till Köpenhamn och jag kom hem till ett tomt hus, eller ja, hundarna var ju såklart där. Tog med mig dom ut i skogen, sedan körde jag ett benpass och sen var det egentiiiiid, vilket i mitt fall betydde att jag låg i soffan och slappade framför Gothenburg Horse Show som ju har varit den här helgen. 

I lördags sken solen! Tog med mig hundarna och gick upp i skogen, men nehe, då var det jakt. Har ett vagt minne av att det brukar vara det sista helgen i februari, men det ska ju fan komma ihåg. Vissa jaktlag är jätteduktiga och sätter ut skyltar, så icke detta. Vände och gick en annan väg med tanken att jag skulle komma ut på ett ställe för att kunna fortsätta min runda, men skogen var fylld av män i orange mössor så för allas bästa vände jag och gick samma väg tillbaka, korsade byn och gick in i en annan skog där det var jaktfritt. Gick en härlig runda där solen som sagt sken och vårkänslorna flödade. Kom hem, städade hönshuset och satt sedan en stund i solen vid husväggen och pratade i telefon med min dotter. G-Ö-T-T. Sen var det final i Sverigeponnyn från GHS och sen låg jag på soffan och läste tills dressyren började och sen kom min man hem och var helnöjd med sin Köpenhamnsvistelse och så lagade jag middag och så kollade vi först på sista avsnittet av House of cards (var det inte ett väldigt konstigt slut? det var ju liksom inget slut?) och sedan på Gothenburg Trophy-hoppningen och så var den dagen över.

Igår var det också soligt och jag gick min vanliga kuperade söndagsmil, vilket jag inte har kunnat några veckor nu p g a att de har hållit på och gallra i den skogen så det har legat en massa träd och ris och grejer över stigarna och så himla kul är det inte att leka Rambo i djungeln och försöka forcera det. Men nu var det någorlunda uppröjt så jag kunde ånga runt där. Kom hem, körde ett pass pilates och traskade sedan ner till bibblan för att lämna och hämta böcker (bland annat Elly Griffiths senaste! Som jag har väntat på den!). Åt lunch i soffan, slappade fram tills att världscupen i hoppning från GHS började. Spännande omgång, klurig bana och kul med många svenskar med. Hejade såklart på dom, men blev ändå glad när Lars Kersten vann för han är så ung och rider så snyggt. 

Ja, sen var väl helgen i stort sett över. I fredags fick jag en REJÄL jobbrelaterad bajsmacka (som det tydligen heter nuförtiden), en person i mitt team som verkligen inte betett sig okej i olika avseenden så idag är jag tvungen att ta itu med det och det kommer sannolikt att bli grisigt. Detta har hängt och hovrat över mig hela helgen så att jag nästintill har haft söndagsångest, vilket jag verkligen inte brukar ha. Men ja, det är ju bara att bita ihop och TA SIG IGENOM SKITEN. Man får väl i alla fall trösta sig med att oxveckorna snart officiellt är över? 


Har ju jobbat med ett projekt tillsammans med en konsult ett tag, och fastnat i en jättekonstig situation där konsulten har hetsat fram en jättetight deadline för att hen ska på semester i mitten av nästa vecka och vill ha allt klart innan dess och vill inte lämna över något till en kollega. Drogs lite med i detta ett tag, men kände sedan att vänta lite här nu va, hur kan detta vara mitt problem? Pratade med min projektledare om detta och hon blev asförbannad och ringde upp konsultens chef och sa att deadline blir när konsulten kommer tillbaka från semestern, PERIOD. Så nu fick jag lite andrum, vilket var otroligt skönt med tanke på ovan nämnda bajsmacka. Over & out. 


2 kommentarer:

  1. Bajsmacka hörde jag först när jag sag Solsidan, när Ove (Henrik Dorsin) snodde at sig en macka och tyckte att senapen smakade konstigt, vilket inte var konstigt alls eftersom det var barnbajs, haha.

    Man blir ju nyfiken pa vad din medarbetare gjort, tafsat?
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske är därifrån uttrycket kommer? Har ingen aning men plötsligt började alla säga det om saker som var jobbiga.
      Inget tafsande som tur var, det var "bara" en gräns som hade passerats för fuskande och myglande, men det är ju illa nog.

      Radera