fredag 16 februari 2024

Till stallet istället, v 7 2024, pt 2

Igår skulle vi rida en övning som var så här: Galoppfattning någonstans på långsidan, 10-metersvolt i galopp innan hörnpassering, sedan vända halvt och rida förvänd galopp, avbrott till trav, ny fattning, ny 10-metersvolt i galopp och så vända halvt igenom och rida förvänd galopp, osv osv. En SVÅR övning, särskilt för Köttbullen som har svårt för galoppen rent allmänt. Men så DUKTIG hon var. Fina och balanserade fattningar i båda varven, hon fixade 10-metersvolterna utan att bryta av och även den förvända galoppen utan att bryta av till trav eller slå över i korsgalopp. SÅ NÖJD! Sen var det kanske inte någon skönridning, ibland kände jag mig mer som traktorförare än ryttare, men man kan ju inte få allt. 

Min ridkompis J blev avslängd två gånger! Hennes häst bara flög i luften, hon gör det ibland när hon tycker det blir jobbigt men nu har det varit lite väl mycket på senare tid så vi funderade på om hon kanske har ont någonstans? Stallpersonalen skulle känna igenom henne och sitta upp på henne imorgon så det är nästan så att jag hoppas att de hittar något, för det är väl en sak med en häst som är "lite busig" (som ett russ på lektionen innan vår som kom på att hon kunde göra sig av med sin ryttare bara genom att skaka på kroppen) jämfört med en häst som verkligen systematiskt försöker bli av med sin ryttare för det är ju inte normalt. Då vill man ju att det ska bero på något så att man kan göra något åt det. 

På grund av detta blev lektionen lite upphackad, men J skadade sig i alla fall inte som tur är. Nästa vecka är det sportlov, då är det clinics och andra sportlovsaktiviteter. Ska nog dit på onsdagen och kolla på lite hoppning, annars kändes det mest som att det riktade sig till de yngre. Aja, kan ju vara skönt med lite "ledigt" också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar