fredag 16 februari 2024

Shave his balls with a rusty razor

Fan vad skönt med fredag, var min första tanke när jag tvingade upp korpgluggarna i morse, för även i natt väcktes jag av att Tage levererade en hundspya. Dock tog min man hand om den och jag lyckades också så småningom somna om, men det var ju inte med glädjetjut jag skuttade ur sängen för det. Jag gillar mitt jobb och jag har många supertrevliga kollegor - men somliga är det inte, och dessvärre har jag en hel del med dom att göra just nu. Blir så trött på vuxna karlar som beter sig som småbarn. De har ansvarsområden som inte sköts, man påtalar det gång på gång på gång och ger dom tusen möjligheter att lösa saken på egen hand och inget händer. Sen erbjuder man sig att "hjälpa till" att styra upp så det blir någon form av systematik i saker som ska skötas systematiskt och inte via spridda punktinsatser när någon råkar komma ihåg eller (vanligast) bli påmind om det. Vilket i praktiken betyder att man får göra exakt allt som dom inte själva förmår/ids, och inte för att jag begär tacksamhet men man behöver ju inte heller ta att bli bemött som om de vore tjuriga tonåringar och man vore deras tjatiga morsa som bad dom plocka upp efter sig, och dessutom då och då hitta gympapåsar med svettiga strumpor och mögliga handdukar inknölade längst in under sängen fastän man sagt åt dom tusen gånger att packa upp den så fort de kommer hem.
Igår hade jag först ett sånt gubbmöte där engagemanget var OBEFINTLIGT. Sa jag inget så sa ingen annan heller något och när tillräckligt lång tid av Tysta Timmen förflutit så var det någon som började prata om något helt annat än det mötet skulle handla om. Tidigare när jag har ifrågasatt varför just detta inte hade blivit gjort så skyllde och klagade man på att det sättet som det gjorts på var så tungjobbat och svåröverskådligt. Okej, då föreslog jag att vi skulle göra ett omtag och presenterade ett nytt förslag som alla sa var bättre. Men oj, sen visade det sig att man var tvungen att jobba även i det nya systemet och då hette det "men varför ska vi göra det här, det har vi ju redan gjort en gång". Det var gnäll och pust och stön så att man trodde att man allraminst hade fått en biroll i Bron över floden Kwai (givet att man inte var officerare och tack vare Genevekonventionen och Alec Guinness' rollfigur slapp arbeta med att bygga broar åt japanerna)Dagen avrundades med att jag hittade jobbmotsvarigheten till en gömd gympapåse när jag letade efter något helt annat, och min bjussighet när det kom till kollegial stöttning var 100 % slut. Tur att dagen också var det. Ska nu skicka tillbaks den här surdegen dit den hör hemma, detvillsäga adressera den till den som har ansvaret och låta den redogöra för hur han (för det är såklart en han) har tänkt säkerställa att detta blir gjort och att lagkrav uppfylls, för det är FAN I MIG inte mitt djävla ansvarsområde bara för att jag råkar vara lite mer insatt i det än vad kreti och pleti är. Obs, jag hjälper mer än gärna kreti och pleti med såna här grejer eftersom alla inte kanske har den kunskapen och dom verktygen som behövs, men då vill jag FAN inte bli behandlad som nån djävla soptunna och SÅ FAN HELLER om det ska vara okej att försöka smussla undan information för att man ska slippa göra sitt djävla jobb. 

Åkte till Laserkvinnan på behandling efter jobbet, vilket kändes otroligt välbehövligt. Hon kan verkligen TA I, nästan så att det är på gränsen även för mig. Därefter besökte jag den lokala ICA-butiken som hette något så pampigt som ICA HÖVDINGEN (varför heter ICA-butiker alltid sånt som ICA BARONEN, ICA GENERALEN osv, nästa steg blir väl ICA RIKSKANSLERN?) för eftersom jag inte skulle åka hem mellan jobb och stall så behövde jag få något i mig och tänkte någon sallad eller baguette eller liknande, men HÖVDINGEN hade nog det fattigaste utbudet av mat som inte krävde någon form av tillagning som någon någonsin skådat. Fick nöja mig med en surdegsfralla utan pålägg, några bananer och kexchoklad. Aja, blev ju mätt åtminstone. Åkte sedan tillbaks till jobbet och jobbade lite till, sedan till stallet, sedan hem och sov min något upphackade skönhetssömn. 

Idag ska min man ska på anställningsintervju så han behövde bilen, så jag ska jobba till lunch, sedan hem och lämna av den samt sitta av ett möte i eftermiddag (vem lägger ens möten en fredag eftermiddag?) med information om den senaste omorganisationen som jag tror jag redan har fått av min chef, men nu ska vår VD ge sin version av det hela. Sen är det äntligen helg. Ska fixa en tårta till yngsta barnbarnet som fyller år på söndag, det och hans kalas är väl det enda göromålet, i övrigt tänker jag slappa. Eller ja, efter att jag har gått mina mil förstås, hehe. 


4 kommentarer:

  1. Fraga: Du skriver ofta en överskrift pa engelska, jag förstar förstas vad det star men är det sa att du syftar pa musik? För det kan jag inget om. Jag har fatt för mig att det är kanske en rad som ingar i en lat. Kan det vara sa?

    För övrigt tycker jag det är väldigt lang leveranstid pa gulliga djurbilder (hundar, höns och vaktlar) :).
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker ofta att fantasin tryter när inlägget är skrivet och rubrik ska sättas, så oftast tar jag bara några valfria ord ur nån låt som jag kommer att tänka på just i stunden :)
      Ska se vad jag kan åstadkomma på bildfronten...

      Radera