torsdag 22 februari 2024

There is champagne fine for communion wine

Veckan rusar och jag har så galet mycket att göra så jag skulle kunna jobba dygnet runt. Igår var det dock dags för ett planerat underhåll av nån mast, så det skulle bli strömlöst ungefär samtidigt som jag slutade. Hade kunnat jobba vidare hemma såklart, men det projektet jag sliter med just nu kräver nästan två skärmar och stora skrivbord, så jag sköt det framför mig istället. Åkte hem, gick promenad, tränade tabata och åkte sedan till stallet för att kolla på hoppclinic. Det här räknar jag som ett hopp-pass för mig, så nu är väl min kvot för terminen nästan fylld, skojade jag efteråt. Åkte hem, duschade, gick och lade mig och  så var den dagen över, hodeladihodeladihoppsanvilkendag. 

Idag ska jag jobba som en djävul, besöka vårdcentralen med min fot och sen skulle det komma några HR-personligheter från vårt huvudkontor för att träffa några personer, bland annat mig. Det känns inte riktigt som att jag har tid med det, men det får jag väl ta mig när de nu för en gångs skull visar lite intresse för hur vi har det. Annars vet jag inte riktigt vad HR gör? Är inte dödsimpad av vår i alla fall, men det kanske är annorlunda på andra ställen? Har ju (om man inte ska räkna en massa tillfälliga småjobb här och där efter nian) egentligen bara haft två ordentliga anställningar i det här livet, på den första (där jag var anställd nästan tio år) så var begreppet HR inte uppfunnet än utan det fanns någon chef som ansvarade för att skriva anställningsavtal och sen fanns det ett centralt lönekontor. När jag började på min nuvarande (23 år and counting) arbetsplats var det inte heller någon som talade om HR, men under resans gång så har det tillkommit en sådan avdelning i koncernen. Trodde att man som HR-människa skulle vara lite expert på saker som TILL EXEMPEL lagar och regler och kollektivavtal och sånt samt hur det ska tillämpas, men nja? Inte våra i alla fall. Hoppas det inte är likadant överallt.   

Ingen Köttbulle idag p g a teori, men samtidigt lite skönt eftersom jag måste jobba som en galärslav. Sen överraskade min man med att ha planerat in en Köpenhamnsresa för sig själv fredag-lördag denna vecka så då blir det EGENTID. Aaaah. Som jag ska njuta, hoppas jag. Men tills dess: in i ekorrhjulet. 

2 kommentarer:

  1. Har samma erfarenhet av HR. Anställningsavtal, blanketter för utvecklingssamtal, nagon typ av "process" som skulle implementeras, oklart varför. Tycker de är marionetter som aldrig bryr sig om personalen. När jag var chef fick jag själv ta hand om mina anställda. Jag hade veckomöten och inofficiella snack ofta. När jag jobbade i Danmark hade vi gemensam frukost (morgenmäääd) pa fredagsmorgonen och sedan beställde jag en back öl pa eftermiddagen, sa vi samlades efter jobbets slut pa kontoret, drog en bajer eller tva och sen gick var och en till sitt. Väldigt opretentiöst och trevligt. Svenskar har en del att lära där.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har också lite känslan av att HR mest är till för sig själva, även om de som besökte mig försäkrade att de arbetade på att vara en stödfunktion. Den som lever får se!
      PS: Vi har också morgenmäääääd på fredagarna, trots att vi bor i Sverige! Dock ingen öl, hehe.

      Radera