torsdag 8 februari 2024

So in the night I stand beneath the backstreet light

I natt kom det mer snö. Buhu buhu, jag som var så glad att det tack vare tövädret åtminstone på sina ställen var nästan barmark när jag var ute och gick igår, men säg den lycka som varar. Nu ska det dessutom bli minus, så den här snön kommer väl att ligga till fucking midsommar.

Igår jobbade jag, kom hem, gick 7,5 km, kom hem igen, tränade tabata och sen var det filmkväll. Vi började se en film som jag har glömt vad den hette men den handlade om en yrkesmördare. Första kanske 20 minuterna var bara att han satt i ett rum i Paris och spanade på huset mittemot och hade en extremt seg inre monolog med och om sig själv. Sen gjorde han sitt jobb, dvs sköt en person men misslyckades och  skottet träffade en annan, folk på högre ort blev missnöjda, han fick fly till Dominikanska Republiken där han tydligen bodde på sin fritid, fann att någon fiende (som man ju har en mängd av när man är yrkesmördare) hade misshandlat hans fru för att få vissa uppgifter som hon dock inte lämnade ifrån sig, sen kan det vara att jag nickade till en stund så det är lite oklart vad som hände efter det, speciellt som jag inte kunde med att erkänna att jag somnat utan låtsades att jag hängde med i handlingen, men så småningom hade han den där yrkesmördaren ett möte med sin uppdragsgivare där han (yrkesmördaren) dödade honom (uppdragsgivaren) med en spikpistol. Sen gav han sig iväg för att leta rätt på "någon" (oklart vem men det kanske förklarades medan jag vilade ögonen) vars uppgifter han fått tag på i ett kartotek över beställda och verkställda morduppdrag som uppdragsgivaren helt otippat hade hemma hos sig och som man inte trodde någon använt sedan tidpunkten kring första månlandningen. Sen bestämde vi oss för att pausa, filmen var över två timmar lång och man har ju sin skönhetssömn att tänka på, osv. Fortsättning blir kanske till helgen, eller nästa onsdag eller kanske aldrig för ingen av oss var egentligen superimponerad av den här produktionen. 

Idag är det som vanligt på torsdagarna: jobb, städning, ridning. Har gått från att ha det relativt lugnt till att ha rövmycket att göra på jobbet. Den kommande månaden, minst i alla fall, kommer att bli mer än hektisk så det är väl bara att kavla upp ärmarna och hugga i. 

4 kommentarer:

  1. Varför lägger du ner tid pa att kolla pa en film du inte gillar? Jag hade hoppats pa analyser av Farmen som jag ser med stor behallning, mest p.g.a att jag tackar min lyckliga stjärna att jag är äldre och klokare än de flesta där, samt att mina vänner är vettiga.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här filmen hade ett vääääldigt långt intro och sen hoppades jag väl att det skulle bli action efter det :D

      Radera
    2. Btw, har skippat Farmen, ORKAR INTE MED dessa människor längre.

      Radera
    3. Det har blivit nat strul med att svara pa din andra blogg, men jag läser den förstas ända :).
      /Annika

      Radera