måndag 19 februari 2024

That jukebox in the corner blastin' out my favorite song

I fredags fick jag ett litet utbrott på vissa kollegor som jag tycker inte är några lagspelare, det skulle jag väl inte heller beskriva mig som men det är väl ändå skillnad på att, som i mitt fall, gilla bäst att jobba på i sin ensamhet och för sig själv, och att, som i vissa andras fall, sätta sig över i etablerade rutiner, exkludera någon från ett gemensamt informationsflöde och att helt enkelt aktivt skita i att bidra till ett gemensamt mål. Var så irriterad att jag till slut stövlade in till vår VD och sa att jag faktiskt kände mig motarbetad och att jag var djävligt less på det. Den person som  i min värld motarbetar mig mest sitter i rummet bredvid VD:n och det är inte precis ljudisolerat, men det sket jag i för jag sa inget till VD som jag inte redan sagt till vederbörande. Fast det kändes lite som när man var liten och gick till fröken och skvallrade om att Pelle i fyran hade kastat snöboll på fel sida granhäcken. Vår skolgård delades ungefär på mitten av en rätt gles rad med granar, på ena sidan var skolan och skolgården och på andra sidan var det en slänt ner till en fotbollsplan/ishockeyrink (eller egentligen var det väl bara en platt yta, men det var vad den användes till) och det var en uttalad regel att snöboll endast fick kastas på "andra sidan granhäcken" och där kunde man inte sätta sin fot under vinterhalvåret för man var i princip fredlös medan lärarna satt i lärarrummet och rökte och drack kaffe som om det inte fanns någon morgondag. Och Pelle MED FLERA hade kommit på den smarta grejen att de kunde stå 10 centimeter in på granhäckssidan och sula iväg sina stenhårda grusiga isbollar in i den snöbollsfria zonen för då var de ju per definition "på andra sidan granhäcken" och på något sätt kom de undan med detta, för som jag minns det så fick man en massa skit i stil med "det är fult att skvallra" även av lärarna? Fast Pelle fick sig kanske en skrapa i lönndom, det vågar jag inte uttala mig om. Jag fick i alla fall lite feedback från VD som var att han redan "haft en sittning" med vissa som gick ut på att de skulle ta ett större ansvar i vissa frågor men att det nog "behövdes en till" och det skulle ske i slutet av kommande vecka (pga tjänsteresa). Vi får väl se. 

Åkte hem, tränade, åt lunch, var sedan med på ett informationsmöte som jag i princip bara behövde sitta av eftersom jag redan fått den informationen av min chef. Kändes ju skönt att vila hjärnan lite. Tog sedan ut hundarna på en promenad. Solen sken och det var ELVA PLUSGRADER. Knäppte upp jackan och bestämde mig för att gå en lång runda, det skulle kunna ha varit jättehärligt om det inte var för att jag fick en stor vattenblåsa på insidan av ena stortån vid point of no return, och det var ju precis så oskönt som det låter. Kom hem, plåstrade om mig själv och så beställde vi hämtmat och kollade på House of Cards. Var helt sinnessjukt trött och gick och lade mig redan klockan ÅTTA, trodde nästan att jag höll på att bli sjuk eller något för jag kände mig helvissen. Men vaknade nästa dag och kände mig som vanligt igen. Gick ut på promenad, tränade pilates men efter att ha ätit lunch tog jag inte bara en utan två powernaps trots att jag ändå sovit hyfsat på natten, så något var det kanske? Men sedan piggnade jag till och började kolla på skidskytte och såg herrarna skida hem guldet och det är ju alltid kul. Låg i soffan, såg något krypa över min vita t-shirt och jaha, där kom vårens första fästing. Ja, det ska väl vara ett vårtecken så gott som något?

Fixade sedan en prinsesstårta till yngsta barnbarnet, det var enklast möjliga variant med färdigköpta bottnar och färdigköpt lock. Hatar verkligen att kavla marsipan, så det där med färdiga lock är en sådan välsignelse.  Gjorde extra lyxig och framför allt mycket fyllning och sen fick den stå i kylskåpet och götta till sig. Igår hade vi kalas för den nyblivna tolvåringen, det känns faktiskt helt galet att ha så stora barnbarn (fast ännu galnare att den äldsta om en dryg månad fyller femton och ska skaffa EPA). 

Den här veckan är det sportlovsvecka, men det påverkar inte mig mer än att det inte är någon ridning utan det är gemensamma clinics istället. Ska nog gå på en hopp-clinic (alltså vara publik såklart, hahaha).  Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa Jenny och dricka VIN, vårt senaste försök blev ju inställt på grund av tågstrul och sen har vi inte lyckats få till det p g a livet. Men ikväll så! Hoppas jag i alla fall. DET BEHÖVS VIN NU. Plus (och kanske mest av allt) en bästis att tala ut med. 


1 kommentar:

  1. Jag har gjort prinsesstartor nagra ganger, väldigt populära bland mina kompisar. Jag brukade köpa marsipan, färga den efter behag, värma lite i handen och sen kavla ut den pa plastfolie. Da blev det lätt att lägga pa den pa tartan. Fast det klart, finns det köpelock är det saklart lättare.
    /Annika

    SvaraRadera