tisdag 12 september 2023

Till stallet istället, v 37 2023, pt 1

Igår stod det Tösens namn bredvid mitt på listan över vem som skulle rida vilka hästar och jag kände lite att Jaha, då blir det att jobba. Sist jag red Tösen, vilket var förra hösten, så var det som att fösa en stor degklump runt fyrkantsspåret, och jag har ju hört mina ridkompisar i Bästa Måndagsgruppen™ stånka och stöna när de har haft henne, för pigg och framåt är inte orden man använder för att beskriva henne. MEN! Igår gick det faktiskt väldigt bra. Vet inte om det var att hon hade en bra dag och var lite på hugget (mest sannolikt) eller om det var att jag var på henne direkt och talade om att idag blir det inget såsande (möjligen en viss bidragande faktor) eller om det var en kombination av båda delarna, men hur som helst. Borta var degklumpen och istället fanns det en Tös som gick fram för skänkel, inte utan ansträngning såklart, men det blev liksom ett svar istället för en seg och stum envägskommunikation. Däremot kändes hon väldigt stel och stum i munnen, men efter att vi hade värmt upp och galopperat och jobbat på volt så lossnade hon och vi kom till det där härliga skedet när man hittar dragläget och allt nästan går av sig självt (nåja) och man bara behöver finlira lite med framåtdrivande och förhållande hjälper för att det ska kännas AMAZING. Det är ju inte varje lektion man kommer dithän, så jag var nöjd, nöjdare, nöjdast medan svetten rann i floder om både mig och Tösen. Hade en sockerbit i benfickan på ridbyxorna, men när jag skulle ge den till Tösen efter lektionen så hade den smält, haha. 
Gårdagens övning var: rida öppna på halva långsidan, lägga en volt och därefter rida sluta på resten av långsidan. Andra långsidan var det fritt vad man ville träna på. Det gick ganska bra, tyckte jag själv, men var mest av allt nöjd med lösgjordheten och framåtbjudningen. Ska leva länge på den här lektionen. Mmm. 

Annat nytt är att vi ska ha ridlärare A resten av terminen, för ridlärare L ska vara mammaledig ett tag. Hon fick avbryta sin mammaledighet i vintras när vår tidigare ridlärare I sa upp sig hastigt och lustigt, så det är väl inget att säga om det, fast synd för jag gillar att rida för L eftersom hon dels alltid har bra övningar och dels fan i mig kör skiten ur en. Och det gillar man ju. Men jag gillar att rida för A också, så det kommer nog att bli kanon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar