onsdag 20 september 2023

Holly

Har läst Holly av Stephen King, en liten nätt volym på cirka 600 sidor som jag skulle kunna ha plöjt i betydligt högre tempo men man vill ju dra ut på njutningen. Det här är en bok som du också kan läsa tycker jag. Detta är handlingen: 

Jorge Castro avbryter sin joggingtur för att hjälpa ett äldre par i nöd, men blir överraskad av ett nålstick i nacken. Castro är bara ett i en rad av offer vars liv fått samma mardrömslika slut. Privatdetektiven Holly Gibney blir kontaktad av mamman till en ung kvinna som försvunnit i samma kvarter, och kommer två människor på spåren, vars gärningar inte kan beskrivas som annat än monstruösa.

Ja, vad säger man? Jag älskar Holly, tycker det är en helt underbar karaktär som ju dyker upp i Mr Mercedes-trilogin, Outsidern och sedan i en av novellerna i Blod säljer. Min dotter läste Holly utan att ha läst någon av dessa, och det funkar bra att göra det, men det blir ju ett annat djup när man "känner" karaktären, tycker jag. Det här är en av Stephen Kings ej övernaturliga böcker som mer har karaktären av thriller/deckare. Så spännande (och utan att gå in på detaljer också väldigt osmaklig på sina ställen). Det var kanske på gränsen till lite mycket tjat om covid, men det var ju å andra sidan också det enda man pratade om under den här perioden, så att inte ha med det hade ju varit helt overkligt. Den här boken får fem excentriska professorer av fem möjliga. Schas iväg till bibblan med er. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar