onsdag 13 september 2023

Bring back life form, priority one

Har haft en lite halvstrulig vecka som inleddes med att en konsult som jag skulle ha möte med fick vabba och han bara "I'll try to get her to sleep" helt obekymrat, men jag föreslog att vi skulle skjuta fram mötet eftersom jag inte riktigt hunnit gå igenom allt som jag skulle ha gått igenom innan mötet på grund av att jag har fått leka lokal IT-support under tid som egentligen var avsatt för det. Så det mötet ska vi ha som idag då. Igår var jag och vaccinerade mig mot bältros. Det var också en märklig upplevelse. Adressen var ett litet mini-köpcenter i en grannby där det finns Ica, apotek, nån nagelsalong och lite annat smått och gott i en och samma byggnad. Trodde då att den här vaccinationsgrejen skulle ske på apoteket eller i dess omedelbara närhet, men nehe, man hade istället smackat upp en liten skylt i Icas förbutik. Där satt en liten liten sjuksköterska med en liten liten dator vid ett litet litet bord, så man fick plöja sig fram mellan ATG-ombudsskyltarna och paketutlämningen. Men jaha, det knappades lite på den lilla lilla datorn och vips räcktes det fram en telefon där man kunde blippa sitt kort och bli 2495 kronor fattigare. Sen fick jag gå in bakom en liten skärm och vänta medan den lilla lilla sjuksköterskan blandade till den lilla lilla vaccindosen, det gör man inte förrän precis innan för det är så dyrt och går inte att spara, och sen kom hon ut och satte sprutan i armen på mig och så fick jag ett kort med information om alla biverkningar som man kunde förvänta sig, plus ett annat kort med 25 % rabatt på apoteket. Det var ju gentilt, så jag in på apoteket och tänkte man kunde bunkra upp med förbrukningsvaror i stil med tandkräm, plåster och linsvätska. Sen visade det sig att de där 25 % bara gällde på en vara, men hon i kassan var ändå hygglig och tog den dyraste (linsvätskan) så något har jag väl tjänat.

Slank in på Ica för att köpa tuggummi (har jag alltid i bilen) och något litet att tugga på eftersom jag kände mig lite sugen på något sött. Tänkte då att jag skulle vara lite nyttig så jag köpte en POWER-BAR som var rätt så dyr, inte speciellt god och som sedan låg och liksom vältrade sig i mag-tarm-systemet resten av kvällen på ett sätt som naggade lite i kanten på livskvalitén. Note to self: köp en djävla KEXCHOKLAD nästa gång. 

När jag skulle betala så tänkte jag att jag skulle vara lite snabb och ta en sån där självscanningskassa, men då fick jag avstämning på mina tuggummi och min powerbar som tillsammans inte ens kostade 40 kronor. Kändes ju rätt o-lönt, men systemet kanske tror att ingen bara kan köpa två grejer utan att det är en skenmanöver för att dölja att man i själva verket har fickorna fulla av oxfilé och pilgrimsmusslor, inte vet jag. Snabbt gick det i alla fall inte. 

Körde hem, gick ut på promenad med hundarna, kom hem och släppte ut hönsen i trädgården. För ett tag sen gjorde vi ju en provisorisk inhägnad utanför hönsgården för att de skulle få vänja sig lite i taget vid den stora världen utanför, men de lärde sig rätt raskt att man kunde smita ut mellan hörnstolpen och hönsgården så nu har dom cirka halva tomten till sitt förfogande. Hittills har de inte varit extremt äventyrslystna utan hållit sig på gräsmattan och när de tycker att dagen är över så tågar de in i hönshuset och sätter sig på sina pinnar, med undantag för hönan Elizabeth som föredrar att sova i ett av redena. 

Tränade pilates, åt kvällsmat, ångrade den där POWER-BAR:en som ju som sagt låg och varslade om sig själv på ett sätt som gjorde att jag inte riktigt visste om jag var hungrig eller ej, läste en stund i Holly men sen satt jag bara och spelade Mahjong på telefonen resten av kvällen. 

Idag mår jag lite sisådär, vet inte om det är biverkningar från vaccinationen eller inbillning eller en kombination av båda. Känner rätt många som har haft bältros men ingen som har vaccinerat sig, så jag har liksom inga referensramar att förhålla mig till förutom det lilla kortet med information om exakt allt som kunde förväntas hända radades upp, och det är ju inte lite när man ska räkna upp även sånt som bara drabbar en på miljonen. Hittills kan jag checka av: öm i armen och lite diffus sjukdomskänsla i kroppen, inte precis feber men något åt det hållet. Ska ha mitt möte med den här konsulten, och sedan får jag se. Känner jag mig inte bättre då så åker jag nog hem och vilar mig i form. 

Glad att jag i god tid avböjde den här "hemliga" personalaktiviteten (som jag misstänker är att köra go-cart eller liknande som inte intresserar mig det ringaste) som det kom ut påbud om förra veckan, så behöver jag inte ha det hängande som ett djävla ok över mig. Är noll procent sugen på det även om jag hade mått som en prinsessa, vilket jag alltså inte gör idag. Men alla eventuella biverkningar skulle gå över inom ett dygn, sa den lilla lilla sjuksköterskan uppmuntrande så jag hoppas att jag vet vad hon talar om. 



2 kommentarer:

  1. Haha, svensk sjukvard när den är som bäst?

    Jag har en krona i en tand sedan 90-talet (kycklingpizza där nagon glömt att plocka ut ett litet ben, som satte sig i en tand som sprack). Ett 10-tal ar senare lossade kronan pga tuggummi. Sattes tillbaka pa plats av en flink tandläkare och sitter sedan dess som berget. Har inte tuggat tuggummi sedan dess.
    /Annika

    SvaraRadera