tisdag 26 september 2023

Har havet nånsin vart så djupt som då

Igår var det väldigt mycket måndag hela dagen kändes det som. En förmiddag späckad av möten där det ena började när det andra slutade, typ. Efter lunch hann jag skriva protokoll och action plan från ett av mötena, sen var det dags att åka hem. Kom hem, släppte ut höns och hundar i varsin del av trädgården, körde ett pass tabata. Klarade 10 burpees på 45 sekunder! Förra sommaren klarade jag 8 på en minut. Hatar burpees, men det är kul att utvecklas. 

Tog med mig hundarna och gick ut i skogen medan jag lyssnade på Lars Winnerbäcks nya skiva Neutronstjärnan från början till slut två gånger på rad. Tycker den är bra, men också att den låter ungefär som den förra skivan, absolut bra men också lite, lite anonymt. Kom hem igen, åt kvällsmat och sen var det dags att ge sig iväg till stallet för teori. Teorin bestod av att ridlärare A red två olika hästar, en unghäst och en välutbildad, och pratade lite allmänt om skillnaden och hur man skulle tänka när man red.  Dödsimpad av folk som kan hålla långa föredrag medan de rider, själv tycker jag att man oftast endast är förmögen att stöta fram enstaviga ord, haha. Det är alltid kul att se när andra rider samma hästar som man själv kämpar med, för det har man ju inte tid med när man själv rider. Att kolla på andra alltså. Förr i världen hängde man ju jämt på läktaren och glodde på andra som red, men så är det av olika skäl inte riktigt längre. 

Föreställde mig att jag skulle komma hem tidigt för nu hade vi ju inga hästar att ta hand om efter ridning utan skulle bara ge hö som redan var packat och det tar ju inte många minuter. Men sen dröjde vi oss ändå kvar och stod och snackade om allt mellan himmel och jord så jag var inte hemma förrän 21.45. Så kan det gå. Min man hade redan gått och lagt sig så jag gick strategiskt och lade mig i Flickrummet™ direkt, men hade ändå svårt att somna. 

Idag ska jag till Laserkvinnan på massage efter jobbet och sen ska jag väl i princip bara hem och vända och sen till stallet igen för ikväll är det medlemsmöte. Har inte varit på ett medlemsmöte där på hundra år, men eftersom det har varit lite turbulens i klubben det senaste året så tänkte jag faktiskt masa mig dit för att höra vad som sägs. Eller inte sägs. Känna av stämningen så att säga. Hoppas det blir bra, är så trött på föreningslivstjafs. Nu har jag ju inte märkt av detta överhuvudtaget, men tycker generellt att är man inte nöjd med hur en förening sköts så får man väl antingen a. se till att engagera sig själv för att skapa en förändring, eller b. byta förening. Sen är det kanske inte alltid möjligt att skapa en förändring (Lex Jämmerdalen), men att bara gnälla över sakers tillstånd utan att själv göra något, och framför allt piska igång rykten och vifta med mobbing- och trakasserikortet på (utifrån vad jag har sett ifråga om "bevis") väldigt lösa grunder är enligt mig helt enkelt så djävla B. Vi får väl se hur det går. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar