fredag 15 september 2023

Till stallet istället, v 37 2023, pt 2

Igår var det då äääntligen dags för dressyr. Köttbullen var på lite dåligt humör märkte jag när jag gjorde i ordning henne, hon stampade lite med bakbenen när jag borstade svansen (som var extremt tovig så det tog en halv evighet), dock alltid med benet på andra sidan från där jag stod, och när jag skulle tränsa så försökte hon vända sig om istället för att bara snällt stå stilla och gapa som hon brukar. Sto-humör, kantänkas. Hon har också satt extremt mycket päls, tyckte hon var dubbelt så lurvig nu som för en vecka sedan och då blev hon ändå klippt för kanske...tre veckor sen? 

Övningen för dagen var serpentinbågar med framdelsvändning vid koner som stod utplacerade i varje båge. Sist vi gjorde något liknande, vilket var i våras någon gång, gick det skitdåligt. Köttbullen tycker alla såna rörelser är svinjobbiga och fullständigt onödiga, och förra gången så lät hon meddela mig via sin inneboende istadighet att var det angeläget att vända på framdelen så kunde jag göra det själv, hon tänkte inte medverka utan hon antingen bara stod stilla och körde upp huvudet, eller bara gick rakt fram oavsett vilka hjälper jag gav. 

Igår gick det dock bättre! Därmed inte sagt att det gick bra, men hon flyttade i alla fall för skänkeln och ibland fick vi till något som åtminstone kändes rätt okej. Det är en nyttig övning för henne, men som alla vet är ju inte nyttig automatiskt samma sak som rolig, i alla fall inte i Köttbullens värld. Men hon kämpade på, även om jag kunde känna att hon blev trött, kanske mest i huvudet även om svetten rann om oss båda. Duktig tjej! Ja, förra gången tyckte hon det var så jobbigt att hon försökte gå in i ridhusväggen för att bli av med mig, så allt som inte är det är ju en klar förbättring, sa jag på skoj efteråt till en ridkompis som frågade hur det hade gått. Fattar ju att en ponny som nästan uteslutande går nybörjar- och funkislektioner  och är nöjd med det inte automatiskt anpassar sig till högre krav bara för att jag sätter mig på hennes rygg. Babysteps, osv. Sen var hon också jätteduktig i spolspiltan, som hon inte gillar, och om jag ska duscha av henne så brukar jag få be om hjälp för hon kan vara lite brötig där, men igår fixade jag det själv utan alltför stora åthävor från Köttbullens håll. Det går framåt, ibland i alla fall.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar