måndag 18 september 2023

The words may come out real

Jaha, då var det måndag igen. Ny vecka, nya tag, osv. Känner att helgen gott kunde ha varit lite längre, men det är ju som det är med den saken. 40 timmars arbetsvecka borde verkligen revideras och bli något mindre. Typ hälften hade varit lagom om ni frågar mig. Fast med motsvarande lön för 40 timmar såklart. 

I fredags gav jag mig ut på intervallträning. Satte sporttejp på min fot och den höll! Eller höll och höll, vet ju inte om det var det som gjorde att jag fick omotiverat ont i foten förra veckan, men det var ju efter ett intervallpass, det var det ju. "Sprang" en runda som är 5,5 km och allt kändes kanon (bortsett från jobbigt såklart, men det är ju meningen). Såg sedan att min tid i träningsappen var 6,7 km/h, vilket motsvarar ett tempo på cirka 8,6 min/km. Inte så pjåkigt med tanke på att jag faktiskt går hälften av tiden. Snabb har jag aldrig varit, och det är inte heller något jag strävar efter. Har aldrig i hela mitt liv sprungit milen på under en timme, mitt idealtempo är (eller var på den tiden) cirka 6,30 min/km. 

Åkte hem och ägnade mig åt lite i mina ögon välförtjänt slappande. "Gjorde" färdiglagad Tikka Masala till kvällsmat (dvs såsen var färdig, stekte bara lite grönsaker och kycklig samt kokade ris och gjorde sallad) som vi åt medan vi kollade på House of Cards. Sen började jag kolla på en ny serie på Netflix, Älskade barn, som var riktigt spännande. Enda minuset att den var på tyska, för då måste man (jag) sitta med blicken klistrad vid textremsan exakt hela tiden, eller i alla fall så fort någon öppnar munnen, vilket ju sker i stort sett hela tiden eftersom stumfilmen gick ur tiden för cirka hundra år sen. Ja, men sen passerade väl klockan 21 och jag blev trött och gick och lade mig, antar jag. 

I lördags var jag först ute på långpromenad med hundarna, och sedan åkte vi in till stan för att äta lunch med min dotter och det yngsta barnbarnet. Åt riktigt goda hamburgare på Shady Burgers och sen var tanken att vi skulle handla lite nya kläder till Oliver. Centrala Ankeborg är dock en stadskärna på utdöende eftersom det öppnade en sån här MALL utanför stan för ett par år sedan, men det finns i alla fall ett Stadium, och där hittade vi till slut lite smått och gott. Därefter gick vi till Hemmakväll och köpte lösgodis och sen tog orken slut hos samtliga inblandade. Utom min man, som insisterade på att vi skulle åka till Hornbach och köpa cement. ZZZzzzZZZ vad trist, men jag hittade utsädesvitlök på deras trädgårdsavdelning, så jag blev ganska nöjd ändå. För kännedom så minns jag inte längre var jag satte min vitlök förra hösten och misstänker att den har ruttnat bort av allt regn. Zucchini- och vintersquashplantorna har dessutom sin vana trogen växt över alla ledder så det är svårt att ta sig fram och börja leta. Till nästa år: gör om, gör rätt. Dvs märk upp. Är så sjukt dålig på det och tror alltid att jag ska komma ihåg var jag planterar vad, men det gör man ju inte. Eller i alla fall inte jag. Vet inte varför jag lägger så stor möda på att märka upp krukor vid sådd när jag sedan inte fullföljer vid utplantering. Här finns det utrymme för förbättringar. 

I alla fall. Vi kom hem, med cement och vitlök, och var dödströtta. Låg i soffan, läste och spelade Mahjong tills det var dags att börja med maten. Var egentligen inte hungrig, men lösgodis did not build this body så jag masade mig ut i köket och gjorde morots- och zucchinibiffar som blev rätt lyckade. Sedan kollade vi på House of cards, jag fortsatte titta på Älskade barn och sen var det väl läggdags igen. 

Vaknade vid 23.30 av att brandvarnaren i övre hallen började tjuta. Måste byta ut den, för det händer då och då utan syn- eller märkbar anledning, det måste ju vara något fel? Gick upp, slet ut batteriet för att få tyst på den, gick såklart också och kollade så att det verkligen inte brann någonstans och det gjorde det inte, kunde sedan inte somna om (till skillnad från min man som inte ens vaknade?) och sov som en kratta resten av natten. Gick upp vid sju, åt frukost, gick ut med hundarna, kom hem, tränade pilates, åt lunch och hade sedan en HÄRLIG LEDIG EFTERMIDDAG. Vädret var perfekt, precis lagom varmt, så jag satte mig i trädgården och läste och drack te medan hönsen pickade omkring runt fötterna på mig. Min man höll på med sitt sisyfosprojekt "att städa källaren". Vi hade en liten kontrovers om det förra veckan där jag (rätt så befogat, anser jag själv) anklagade honom för att bara flytta runt grejer istället för att röja och slänga sånt som bara är skräp. Så nu kom han (lite passivt aggressivt om ni frågar mig) och ville att jag skulle se högen med skräp som han burit upp för vidare transport till soptippen. Det var ju bra. Frågade också om han kommit fram till något angående fåtöljerna som fortfarande står kvar i vardagsrummet, och nu hade han tydligen processat detta klart så att de kunde avyttras. Detta är dock ännu inte gjort, men vilken dag som helst nu kommer det att ske. 

Ägnade mig sedan åt mitt vanliga söndagseftermiddagsfixande inför kommande veckan med brödbak och matlagning, osv, och sedan var det kväll. Alltså, nu är det becksvart ute klockan 20.00! Gick och lade mig och spelade Mahjong, men måste få ordning på läsandet istället. Idag ska jag hämta böcker på bibblan, hoppas det blir någon bra. De två senaste var sådär, kommer nog inte att läsa ut dom för de har varit väldigt lätta att lägga ifrån sig. Å andra sidan kommer Holly inte att vara för evigt (snyft). 

Den kommande veckan ser på åtminstone på pappret ganska lugn ut. Lagom mycket på jobbet, vilket är skönt. Ska till tandläkaren på onsdag för att påbörja fixet med min krona, annars är väl det mesta som vanligt. Måste också komma ihåg att anmäla Remus och Laban till viltspårprov i början av oktober för anmälningstiden går snart ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar