torsdag 28 september 2023

Opportunities don't happen

Igår jobbade jag halva dagen på jobbet, åkte sedan hem och tränade, åt lunch och jobbade resten av dagen hemma. Bra att man kan göra så när man har sena möten. Fick dessutom sms från kommunen att vattnet med väldigt kort varsel skulle stängas av några timmar p g a "omledning", så då hann jag tappa upp en spann att ha i nödfall. ¨

Vad jag inte hann p g a nämnda möte var att kolla på ett lopp där "min" galopphäst (som jag äger en liten andel i) deltog och VANN. Första segern, tjoho! Kollade såklart på loppet i efterhand säkert tio gånger, samt visade för alla som (inte) var intresserade, hehe. Sen tog jag hundarna med mig och gick ut i skogen, det var enligt mig för årstiden onaturligt varmt, typ 22 grader. Det är ju ändå oktober på söndag va, och då känns det lite märkligt att trava omkring i shorts och t-shirts och ändå svettas. Men det är tydligen så det ska vara numera, har i och för sig inget emot en lång varm höst, men längtar samtidigt efter lite mer krispig kyla och mustiga höstfärger. 

Kom hem igen, då hade min man hunnit komma hem men han gick upp och lade sig och vilade för han hade sovit dåligt på natten, så jag satt i soffan och läste samt fixade med en låtlista på Spotify som jag har döpt till "Lagom Ledsna Män", med låtar som är perfekta för mig att springa till. Jag vill ganska sällan ha ösig och peppig untz-untz-untz-musik, utan föredrar att lunka fram till låtar i stil med till exempel Nu blåser vi ut ljusen (stolta stad) med Lasse Tennander och för all del en hel del av Winnerbäcks låtar från senare år. Gillar också generellt låtar med episka texter, och sen är det något visst med de här nedstämda medelåldersplusmännen som går bland vissnande höstlöv och tänker tunga tankar och deppar över livet i allmänhet och sina förlupna kvinnor i synnerhet. Jag springer ju aldrig snabbt (och det är heller inte mitt mål), och har jag för snabb musik så dras jag lätt med och hamnar i för högt tempo och då blir det mer jobbigt än härligt. Plus: är det jobbigt så hjälper det ju absolut att lyssna till någon som har det ännu jobbigare, till exempel Min brors gevär med Landet, snarare än Banan, Melon, Kiwi & Citron med Hooja. Det senare är däremot enligt mig en perfekt låt när man tränar tabata och bara ska pressa på och maxa. Var sak på sin plats liksom.  

Ja, det var väl ungefär vad jag fick gjort igår, inget revolutionerande alls. Idag är det jobb, sen ska jag städa, träna pilates och åka till stallet på teori som ska handla om ryttarens sits och inverkan, får väl se hur det blir. Var lite i valet och kvalet om jag skulle gå på drop in-ridning idag, det är numera på måndagar och torsdagar och det är ju otroligt dåliga dagar för mig eftersom det är mina vanliga riddagar, men såklart läggs ju inte schemat för drop in utifrån vilka dagar som passar specifikt MIG. Idag är det ju dock teori, så då hade jag  ju i teorin (höhöhö) kunnat vara med, men tycker det blir så sent. Fast imorgon är det ju fredag och man har ju aldrig ångrat ett ridpass, osv. Aja, har ju i princip hela dagen på mig att bestämma mig angående det. Den som lever får helt enkelt se. 

Och sen är det fredag och snart helg. Och alltså snart OKTOBER, hur galet är inte det? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar