fredag 22 september 2023

Äldreomsorgen i Övre Kågedalen

Det här är en bok som jag inte kommer att läsa ut och det tycker jag inte att nägon annan heller behöver göra: Äldreomsorgen i den Övre Kågedalen av Nikanor Teratologen. Detta är "handlingen":

Berättelsen tar formen av den elvaårige Helge Holmlunds redogörelse för sin uppväxt i Kågedalen i norra Västerbotten. Helge Holmlund, som kallas "Pyret", ingår i en incestuös kärleksrelation med sin morfar och de fördriver tiden med mord, våldtäkter, filosofiska samtal och fylla. Boken innehåller mängder av extrema historier kring detta. 

Jag hörde talas om den här boken i Tombola podcast där en av dom (Marcus) tyckte att det var det bästa och en (Carl) att det var det värsta han läst i hela sitt liv. Blev nyfiken och lånade på bibblan, men det var nog den värsta dynga jag någonsin kunnat föreställa mig (och då har jag ändå rätt så rymlig fantasi). Sida upp och sida ner med könsord och kroppsvätskor blandat med helt meningslöst och obegripligt svammel om ingenting. Antar att det är meningen att man ska bli provocerad? och det blev jag väl, men tyckte mest det var löjligt, som om det skulle bevisas för någon att här är ingenting tabu att skriva om, vilket verkade manifesteras i någon form av världsmästerskap i runda ord och äckligheter. Kändes mest barnsligt och omoget och jag undrar VARFÖR man i all världen vill skriva, än mer ge ut en sån här bok? Den får minst hundra överkorsade sinnessjukdomar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar